SDCC2016: Joss Whedon benoemt problemen met blockbusters

En hij wil toch een blockbuster maken.

Joss Whedon mocht gedurende maar liefst een uur praten tijdens de San Diego Comic-Con. Tijdens zijn eigen panel vertelde hij waar volgens hem op dit moment een probleem ligt met Hollywood. Hij stelt dat studio’s teveel afhankelijk zijn geworden van nostalgische films, het lanceren van een franchise en verfilmingen van populaire verhalen.

”We zitten nu op een punt, dat studio’s meedogenloos proberen een ingang te vinden, nog voordat de productie van start is gegaan. Zo gaat het niet altijd, maar wel vaak, vooral met duurdere films. Het probleem komt deels omdat er minder dialoog plaatsvindt tussen het publiek en de studio, waardoor er een lagere gemeenschappelijke deler gevonden is. Dat wil niet zeggen dat alle films dan slecht zijn, maar wel dat de benadering van films verstard is geraakt. Tegelijk is de kans het grootst dat het publiek naar een film gaat over iets dat ze al kennen of leuk vinden. Mensen zijn niet zo bereid om te kijken naar iets dat ze nog niet kennen. Niet dat dit een oplossing is, maar het is wel een probleem dat aangepakt moet worden.”

Toch is Whedon zelf meer dan bereid een film te maken rond Scarlett Johanssons Black Widow. Hij vertelde IGN graag een John le Carré achtige spionagethriller te willen maken.

Bekijk hier al ons Comic-Con nieuws

NieuwsFilm

meest populair