Klassieke tv-tip: 'Dracula'

Klassieke tv-tip: 'Dracula'

De eerste in een reeks Dracula-fims van Hammer is op zaterdag 6 augustus om 03:10 te zien op BBC2

De Dracula- films van Hammer Film Productions worden gezien als een van de meest toonaangevende reeksen die ooit werd gemaakt. Dracula is de eerste daarvan. Voor wie zaterdag nog laat op is: deze is om 3.10 uur op BBC2 te zien.

Nadat Jonathan Harker Dracula aanvalt, vertrekt de vampier naar een nabij gelegen plaatsje. Dracula jaagt op de familie van Harker's verloofde. De enige die hen kan beschermen is Dr. van Helsing, een vriend van Harker en vampierdeskundige, die vastberaden is Dracula te vernietigen. Hoofdrollen werden vertolkt door Peter Cushing en Christopher Lee.

De film is gebaseerd op de roman van Bram Stoker maar het scenario wijkt op veel punten af. In het boek is Mina getrouwd met Jonathan, niet met Arthur en die laatste is in het boek niet Lucy’s broer maar een van haar geliefden. Verder komen sommige personages uit de film niet voor in de boeken en zijn grote boekpersonages een stuk kleiner gemaakt qua rol in de film. Maar de film is wel trouw aan de sfeer van Stoker en was dan ook een groot succes bij de fans van de boeken.

Na het succes van Dracula maakte Hammer nog 8 vervolgen, waarvan 6 met Lee en 4 met Cushing. Deze wordt echter gezien als de beste van de reeks.



NieuwsFilm

meest populair