Gareth Edwards: ''Geen Han Solo in Rogue One: A Star Wars Story''

Gareth Edwards: ''Geen Han Solo in Rogue One: A Star Wars Story''

We zien de 'nieuwe' Han dus pas voor het eerst in zijn Solofilm...

Zelfs voordat Alden Ehrenreich officieel was gecast als Han Solo, ging er al een sterk gerucht dat de 'nieuwe' versie van het personage zijn opwachting zou maken in Rogue One: A Star Wars Story. Regisseur Gareth Edwards ontkrachtte deze geruchten nu voor eens en altijd tijdens een interview met Extra TV:

''Ik weet niet zeker of ik dit wel mag zeggen, maar ik vind dat ik het moet doen. Ik kan je voor eens en altijd vertellen dat Han Solo niet in Rogue One zit.''

In Rogue One komen de rebellen erachter dat de Empire een wapen wil gaan gebruiken om zo planeten van tegenstanders te kunnen vernietigen. Dit is uiteraard de Death Star, bekend uit de originele Star Wars-film uit 1977. Het antwoord van de rebellen is een gewaagde missie, geleid door de gerekruteerde rebel Jyn Erso (Felicity Jones). Tijdens de gevaarlijke onderneming komen Erso en haar mede-rebellen meerdere slechteriken tegen, waaronder de eerder genoemde Darth Vader (met stem van James Earl Jones), Director Orson Krennic (Ben Mendelsohn) en Chirrut Îmwe (Donnie Yen).

Andere rollen zijn voor Forest Whitaker (Saw Gerrera), Diego Luna (Ct. Cassian Andor), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Jiang Wen (Baze Malbus), Mads Mikkelsen (Galen Erso) en Alan Tudyk (K-2SO). Vanaf 14 december draait Rogue One: A Star Wars Story in de Nederlandse (3D/IMAX) bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair