Meg Ryan en Tom Hanks in trailer 'Ithaca'

Meg Ryan en Tom Hanks in trailer 'Ithaca'

Het regiedebuut van de actrice verenigt het paar op het witte doek, in een drama over een fietsbode in de Tweede Wereldoorlog.

Meg Ryan debuteert met Ithaca als regisseur. Zij speelt er zelf ook een bijrol in, en Tom Hanks speelt haar man. Alex Neustaedter speelt de hoofdrol, als een fietskoerier die tijdens de Tweede Wereldoorlog brieven bezorgt. Ithaca is gebaseerd op het boek The Human Comedy van William Saroyan uit 1943, die dat baseerde op zijn eigen jeugd (op de setting na).

"There will always be pain in this world, Homer, and a good man will seek to take the pain out of things," zegt Meg Ryan in de trailer. Homer is de dienstbode die per fiets brieven rondbrengt, om voor zijn alleenstaande moeder, zijn oudere zus en jongere broer te kunnen zorgen, in het stadje Ithaca te Californië. Één specifieke brief zal zijn leven voorgoed veranderen, in dit coming of age-verhaal. Waarin de onschuld van de jonge tiener door de omstandigheden van de oorlog uiteraard verloren zal gaan, waarbij hij wijze lessen zal leren over het leven en de dood en hoe daar mee om te gaan.

Er is nog niet bekend of en wanneer eventueel de film in Nederland zal draaien.



NieuwsFilm

meest populair