Disney maakt 'The Rocketeer'-reboot

Disney maakt 'The Rocketeer'-reboot

De oorspronkelijke film van Joe Johnston stamt alweer uit 1991.

The Hollywood Reporter wist gisteren te melden dat Walt Disney Studios een reboot plant van avonturenfilm The Rocketeer uit 1991. Max Winkler en Matt Spicer zijn ingehuurd om het script te schrijven van de reboot/sequel, die vooralsnog de titel The Rocketeers draagt. De nieuwe film wordt als volgt omschreven:

De nieuwe versie van het verhaal zal zich nog steeds afspelen in het verleden en de personages vanuit een andere invalshoek benaderen. Het verhaal speelt zich zes jaar na de gebeurtenissen van de oorspronkelijke Rocketeer af. Secord is verdwenen na met de nazi's te hebben gevochten, en heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe held: een jonge, vrouwelijke, Afro-Amerikaanse poloot die de gedaante van de Rocketeer aanneemt om een corrupte raketwetenschapper tegen te houden, die een mogelijke sleutelrol speelt in de Koude Oorlog.

Producent Brigham Taylor (The Jungle Book) zal The Rocketeers produceren in samenwerking met Blake Griffin en Ryan Kalil. The Rocketeer werd in 1982 bedacht door Dave Stevens. Joe Johnston maakte de eerdere filmversie, waarin de hoofdrollen werden gespeeld door Billy Campbell, Jennifer Connelly, Alan Arkin en Timothy Dalton. En hoewel de film nu geliefd is, was het indertijd een grote flop.



NieuwsFilm

meest populair