Re-release trailer 'Showgirls' (NSFW)

Re-release trailer 'Showgirls' (NSFW)

De gewaagde film van Paul Verhoeven opnieuw in de bioscoop.

De bekende Nederlandse regisseur Paul Verhoeven (Zwartboek, Elle) wist met films als RoboCop, Total Recall en Basic Instinct naam te maken in Hollywood. Toen hij in 1995 met de erotische film Showgirls op de proppen kwam, zette hij alles op het spel. Toch verwierf de film ondertussen een cultstatus en binnenkort verschijnt de film opnieuw in de bioscoop. In ieder geval in Frankrijk.

Pathé komt met een geremasterde re-release in de bioscoop en op schijf. Hieronder de trailer en de poster. In Frankrijk verschijnt Showgirls op 14 september op het witte doek. Of er kopieën naar Nederlandse bioscopen gaan, is nog niet bekend.



Het met blote tieten gevulde Showgirls, met onder meer Elizabeth Berkley en Gina Gershon, werd door de critici gezien als één van de slechtste moderne films ooit gemaakt. Verhoeven vermaakte zich enigszins met alle kritiek en haalde hoogstpersoonlijk de vele Razzies op. In 2005 werd de film door de Razzies uitgeroepen tot 'slechtste drama in 25 jaar.' Sinsdien groot de cultstatus met de dag. Er verscheen een soort van vervolg, een musical en er werd zelfs even gesproken over een remake...

Met een budget van $45 miljoen wist de film aan de wereldwijde bioscoopkassa's een kleine $40 miljoen op te halen. Daarmee was de film een flop. Op VHS en schijf deed Showgirls het echter uitstekend. Alleen al aan de VHS-verhuur werd meer dan $100 miljoen verdiend.



NieuwsFilm

meest populair