Netflix werkt aan thriller/boekverfilming '13 Minutes'

Netflix werkt aan thriller/boekverfilming '13 Minutes'

Sarah Pinborough's roman draait om een tiener die schijndood was en nu vreemde patronen ziet.

Naast originele series gaat Netflix ook gewoon vakkundig verder met het produceren van films. Zo hebben ze deze week weer een nieuw project aangekondigd: 13 Minutes. De thriller is een verfilming van de gelijknamige roman van schrijfster Sarah Pinborough. Het boek kwam begin dit jaar uit. Er is nog geen regisseur aangesteld.

Op een ochtend vindt een man die zijn hond uitlaat een lijk in het ijskoude water. Het meisje, Natasha, komt echter terug tot leven en was 13 minuten officieel dood. Vanaf dat punt wordt alles enkel vreemder. Tasha's vriendinnen Jenny en Hayley willen opeens niets meer met haar te maken hebben en overal begint ze dingen te zien die continue naar het getal 13 refereren. Natasha doet beroep op oude vriendin Rebecca en hoopt samen met haar te achterhalen hoe ze in het water beland is. Ze weet namelijk dat het geen ongeluk was en dat ze ook niet suïcidaal is. Iemand moet hebben geprobeerd haar om te brengen.

Josh Schwartz (The O.C.) en Stephanie Savage (Gossip Girl) nemen de adaptatie voor hun rekening. Ze treden als producenten op middels hun Fake Empire en De Luca Productions. Netflix heeft aardig wat originele films in de wachtrij staan. Dit en volgend jaar zullen o.a. War Machine, Okja en Death Note via de streamingdienst uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair