Algemeen

Willem Dafoe wordt death god Ryuk in 'Death Note'

Hij lijkt er ook echt een beetje op!

door Jan-Peter Rook om 13:54 in Algemeen
Willem Dafoe is toegevoegd aan de cast van Death Note, een live-action verfilming van de gelijknamige mangareeks van Tsugumi Ohba en Takeshi Obata. De acteur uit de oorlogsfilm Platoon en de nog te verschijnen superheldenfilm Justice League speelt Ryuk, een God des Doods die aan de basis staat van het moordlustige plot van de film. Dafoe vergezelt de eerder aangestelde Nat Wolff (Paper Towns), Keith Stanfield (Straight Outta Compton) en Margaret Qualley (The Nice Guys).Hoewel Dafoe best wat wegheeft van de bijzonder ogende Ryuk, zal de acteur het wezen enkel van een stem voorzien. Het zal dus vermoedelijk om een CGI-creatie zijn in een verder live-action film.

Wolff speelt Light Turner, een student die op een mysterieus en magisch notitieboek stuit. Hiermee is hij in staat iedereen ter wereld te vermoorden door simpelweg de naam van de persoon in kwestie erin te schrijven en diens gezicht in beeld te brengen. Light gebruikt het boek om de wereld te ontdoen van mensen die wat het wat hem betreft niet waard zijn om te leven. Aanvankelijk snappen de autoriteiten niets van de willekeurige doden, maar een briljante rechercheur - vermoedelijk gespeeld door Stanfield - verdiept zich in de zaak en een zinderend kat-en-muisspel is het gevolg.

Ryuk is de shinigami (vertaling: death god) die het boekje in de menselijke wereld heeft losgelaten. Hij verveelde zich en wilde zien wat er precies zou gebeuren als iemand deze macht in handen krijgt. Hij bouwt een opmerkelijke band op met Light, maar kijkt ondertussen toe hoe de chaos tot stand komt.

Ook Paul Nakauchi en Shea Whigham behoren tot de Death Note-cast. De film van regisseur Adam Wingard moet ergens in 2017 uitkomen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Perrysh

Avatar

Persoonlijk vind ik dit nogal een ambitieus project. De anime was al te kort, hoe willen ze dan het hele verhaal in één film gaan proppen?

nieuwslaatste nieuws

meest populair