Madonna niet tegen Bush

Madonna heeft gereageerd op mediaberichten die suggereren dat de videoclip bij haar nieuwe single 'American Life' een persoonlijke aanval is op de Amerikaanse president Bush. In de clip zou Madonna zich kritisch uitlaten over diens voorgenomen militaire ingrijpen in Irak.

"Om vele redenen ben ik er trots op Amerikaans staatsburger te zijn. Één van die redenen is het recht op vrije meningsuiting - met name in mijn werk. Veel van de berichtgeving over mijn nieuwe videoclip is onjuist. Ik ben niet tegen Bush. Ik ben niet voor Saddam Hoessein. Ik ben voor de vrede. 'American Life' gaat niet over oorlog, maar over materialisme. Ik heb een song geschreven en een videoclip gemaakt waarin ik mijn gevoelens over onze cultuur naar voren breng. Over illusies die mensen hebben van de Amerikaanse droom - of wat zij denken waar die droom voor staat. Als artieste hoop ik dat de clip mensen zal aanzetten tot een dialoog, dat men erover gaat nadenken. Ik verwacht niet dat iedereen het eens zal zijn met mijn standpunt. Ik ben dankbaar dat ik mijn gevoelens kan uiten. Op die manier eer ik mijn land", aldus Madonna.

De videoclip bij 'American Life' is opgenomen in de eerste week van februari 2003 in Los Angeles. Hij is geregisseerd door Jonas Åkerlund. Hij is ook verantwoordelijk voor de clips bij de Madonna-hits 'Ray Of Light' [1998] en 'Music' [2000].

'American Life' verschijnt in maart 2003 op single. Het gelijknamige album volgt in april 2003.



NieuwsFilm

meest populair