Interessante nieuwe details over 'Rogue One: A Star Wars Story'

Interessante nieuwe details over 'Rogue One: A Star Wars Story'

En bekijk een nieuwe TV-spot en een reeks foto's.

Tegenover Entertainment Weekly had regisseur Gareth Edwards behoorlijk interessante details te vertellen over Rogue One: A Star Wars Story. Afgezien daarvan hebben we het nieuws dat er komende vrijdag een nieuwe trailer komt en zijn de eerder vrijgegeven beelden nu in hoge resolutie vrijgegeven.

Edwards ging in zijn statements vooral in op de mysterieuze planeet Jedha. Die blijkt een belangrijke rol te spelen in de film. “De Force is min of meer een religie in Star Wars en ze verliezen hun geloof in de periode waarin de film zich afspeelt,” vertelde Edwards. Na Order 66 zijn de meeste Jedi dood, waarmee het morele hart van het sterrenstelsel weg is. “We probeerden een fysieke plek te vinden waar we heen konden gaan, die past bij het thema van je geloof verliezen en de keuze tussen het laten winnen van het Keizerrijk, het kwaad, of het goede helpen.”

“Dat wordt belichaamd in deze plek die we Jedha noemen. Het is een plek waar mensen die in de Force geloven naartoe reizen als pelgrimstocht. Het is bezet gebied, overgenomen door het Keizerrijk, om redenen die we niet kunnen noemen,” aldus Edwards. Mogelijk heeft het te maken met de aanwezigheid van Kyber Crystals, die van levensbelang zijn voor de lichtzwaarden en zelfs de laser van de Death Star. ”Er is iets erg belangrijks op Jedha dat zowel de Jedi als het Keizerrijk dient. Het is iets waar we ons in de echte wereld aan kunnen relateren.”

Daarmee lijkt Edwards te refereren naar de huidige problemen in het Midden-Oosten, waar al decennia problemen zijn door de grote olievoorraden. Het lijkt er verder op dat we een onze personages ontmoeten op de planeet. ”Binnen Jedha is er, ondanks de onderdrukking van het Keizerrijk, een verzet, dat niet op wil geven. Onze personages moeten daarheen gaan en mensen ontmoeten om een van de leden van die groep in veiligheid te brengen. Op een breder niveau, moeten er grote groepen mensen zijn daar die geloven in de Jedi en de Force en zijn invloed gemerkt hebben. Als het een oeroude religie is, zoals Obi-Wan Kenobi vertelde, moet het bekend zijn voor duizenden of miljoenen mensen in het sterrenstelsel.”

Jedha is natuurlijk niet de enige planeet die we bezoeken in de film. Zo doen de personages in Rogue One ook een tropisch paradijs aan, waar de Death Star gebouwd wordt. Hieronder zie je dat paradijs nog eens voorbij komen op de eerder vrijgegeven foto’s, nu in hoge resolutie. Klikkenv oor een vergroting.

[/url]























[url=http://cdn.filmtotaal.nl/images/newscontent/97472e8.jpg]

Tot slot hieronder nog een speciale Olympics TV-spot. Komende vrijdag is er een nieuwe trailer.



NieuwsFilm

meest populair