Video

Live zelfmoord in trailer 'Kate Plays Christine'

Christine Chuccuck schoot zichzelf live op televisie door het hoofd.

door Kaj van Zoelen om 18:08 in Video
Televisiepresentatrice Christine Chubbuck schoot zichzelf in 1974 live op televisie door het hoofd. Ze was 29 en depressief toen ze op de ochtend van 15 juli een nieuwsprogramma presenteerde. Toen er iets misging in de studio en de bedoelde beelden van een nieuwsitem niet konden uitgezonden worden, zei Chubbuck “In keeping with Channel 40's policy of bringing you the latest in 'blood and guts', and in living color, you are going to see another first—attempted suicide.” Toen trok ze een revolver en schoot zichzelf neer. Het beeld ging heel snel op zwart.

De beelden zijn sindsdien nooit meer gezien, en het is niet bekend wat daar mee gebeurd is. Daarom maakte regisseur Robert Greene (Actress) de fictieve docu Kate Plays Christine, een documentaire over een poging om de beelden van die ochtend opnieuw te creëren. Met actrice Kate Lyn Sheil als Christine Chubbuck, vandaar de titel. Hier de trailer:6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

pennywise666

Avatar

De zoveel misleidende titel.
en behoorlijk balen in dit geval.

KevinGrin

Avatar

Wow die titel kan echt niet.

Ereptile

Avatar

Ik dacht serieus dat er iemand zichzelf van het leven heeft beroofd op TV, maar dan vandaag!!! Beetje misleidende titel (maar het zorgt dan ook wel weer voor views...)

dawgrule

Avatar

Clickbait, het triggerde wel. Maar daarnaast wel precies waarover het artikel gaat. +1

Muufley

Avatar

KevinGrin "Wow die titel kan echt niet."


En dan? Cry me a river.

SpaceOddity

Avatar

Wat een irritante, en bovenal slechte titel.

NieuwsFilm

meest populair