Algemeen

'Chronicles of Narnia'-franchise krijgt reboot met 'The Silver Chair'

Vierde film moet de franchise een nieuwe richting in doen slaan.

door Jim Pedd om 18:10 in Algemeen
The Chronicles of Narnia krijgt nieuw leven op het witte doek. TriStar Pictures, het label van Sony Pictures dat zich concentreert op literaire films, gaat samenwerken met The Mark Gordon Company, The C.S. Lewis Company en Entertainment One om het boek The Silver Chair te verfilmen. Het is de bedoeling dat de franchise een nieuwe richting krijgt.

Het script van The Silver Chair wordt geschreven door David Magee, tweevoudig Oscar-winnaar met Life of Pi en Finding Neverland. Het creatieve team achter de film is compleet vernieuwd en er wordt gezocht naar een ”frisse aanpak om een breed wereldwijd publiek aan te spreken”.

The Chronicles of Narnia bestaat uit een zevendelige boekenreeks van C.S. Lewis, waarvan wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht zijn. In het boek The Silver Chair wordt de zoon van King Caspian vermist, die daarop twee kinderen uit Engeland op pad stuurt om hem te zoeken: Eustace Scrubb en Jill Pole.

Eustace Scrubb was al eens te zien in de films, werd toen gespeeld door Will Poulter. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij terugkeert voor deze film, gezien zijn leeftijd en de nieuwe richting waar men het in de aankondiging over heeft.

Er is nog geen releasedatum geprikt.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

dawgrule "afbeelding"
Ach joh, Harry Potter, Star Wars en Lord of the Rings hebben allemaal al meer dan 6 films, dus waarom niet van Narnia een nieuw deel. Ze splitsen in ieder geval nog niet een boek in tweeën of drieën of remaken een oud deel.

Thiver

Avatar

eltorro "...en Lord of the Rings hebben allemaal al meer dan 6 films..."

Heb ik iets gemist? :?

eltorro

Avatar

The Hobbit 1 t/m 3 hoort er natuurlijk ook bij.

benjamin

Avatar

Maar ik denk dat Thiver bedoelt dat je met de Hobbitfilms slechts aan zes zou zitten. Om er meer dan zes te hebben, zou je al de versie van Bakshi moeten meetellen, maar dan komt eenzelfde verhaal in meerdere films terug.

Wat Narnia betreft heb ik op zich niet te grote problemen zelfs na het zwakke derde deel omdat men gewoon een bestaand boek zit te verfilmen. Maar of er echt veel mensen op zitten te wachten is een andere vraag...

NieuwsFilm

meest populair