'Chronicles of Narnia'-franchise krijgt reboot met 'The Silver Chair'

'Chronicles of Narnia'-franchise krijgt reboot met 'The Silver Chair'

Vierde film moet de franchise een nieuwe richting in doen slaan.

The Chronicles of Narnia krijgt nieuw leven op het witte doek. TriStar Pictures, het label van Sony Pictures dat zich concentreert op literaire films, gaat samenwerken met The Mark Gordon Company, The C.S. Lewis Company en Entertainment One om het boek The Silver Chair te verfilmen. Het is de bedoeling dat de franchise een nieuwe richting krijgt.

Het script van The Silver Chair wordt geschreven door David Magee, tweevoudig Oscar-winnaar met Life of Pi en Finding Neverland. Het creatieve team achter de film is compleet vernieuwd en er wordt gezocht naar een ”frisse aanpak om een breed wereldwijd publiek aan te spreken”.

The Chronicles of Narnia bestaat uit een zevendelige boekenreeks van C.S. Lewis, waarvan wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht zijn. In het boek The Silver Chair wordt de zoon van King Caspian vermist, die daarop twee kinderen uit Engeland op pad stuurt om hem te zoeken: Eustace Scrubb en Jill Pole.

Eustace Scrubb was al eens te zien in de films, werd toen gespeeld door Will Poulter. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij terugkeert voor deze film, gezien zijn leeftijd en de nieuwe richting waar men het in de aankondiging over heeft.

Er is nog geen releasedatum geprikt.

NieuwsFilm

meest populair