Featured

Traileranalyse: 'Rogue One: A Star Wars Story'

Wat vertellen de nieuwe beelden ons allemaal?

door Jim Pedd om 19:33 in Featured
Vorige week vrijdag was er dan eindelijk een nieuwe trailer voor Rogue One: A Star Wars Story. Iets later dan normaal hebben we vandaag een traileranalyse, waarin we bekijken wat de belangrijkste conclusies zijn die we uit de beelden kunnen trekken. De film is geregisseerd door Gareth Edwards en staat gepland voor 14 december 2016.

Centraal staat de opstandige Jyn Erso (Felicity Jones), wiens vader (Mads Mikkelsen) een belangrijke boodschap doorspeelt naar de Rebellen. Er blijkt een wapentest aanstaande, voor de eerste Death Star. Samen met Captain Cassian Andor (Diego Luna), de blinde spirituele krijger Chirrut Imwe (Donnie Yen), de zwaar bewapende vriend van Imwe, Baze Malbus (Jiang Wen), robot K-2SO (Alan Tudyk), piloot Bodhi Rook (Riz Ahmed) en legende onder de rebellen Saw Gerrera (Forest Whitaker) onderneemt Jyn vervolgens een missie om de plannen van de Death Star te stelen, zodat de Rebellen het wapen kunnen vernietigen. Daarbij staan ze tegenover niet de minste tegenstanders: zo is er de kwaadaardige Director Orson Krennic (Ben Mendelsohn) en zelfs Darth Vader (James Earl Jones) bemoeit zich met de zaak.Planeet Jedha

De trailer opent met sfeervolle beelden van de planeet Jedha. We zien een stad, hoog in de bergen, met daarboven een Star Destroyer. De planeet speelt een belangrijke rol in de film, welke precies weten we niet, maar het is wel bekend dat de bewoners erg spiritueel zijn. Het verhaal gaat dat hier de kristallen vandaan komen, die nodig zijn voor het maken van lichtzwaarden en de laser van de Death Star.
Boven de stad zweeft een Star Destroyer. De beelden gaan gepaard met woorden van Saw Gerrera: "Keizerlijke vlaggen hangen overal in de melkweg."
Jyn Erso & Saw Gerrera

Die woorden spreekt hij in een dialoog met Jyn, die we hieronder zien.
En natuurlijk is er ook een beeld van de iconische held Gerrera. Die maakte zijn opwachting in de animatieserie The Clone Wars, waarin hij een belangrijke rol speelde als lid van de Onderon Rebellen. Later, na de overwinning van het Keizerrijk, speelde Gerrera een rol bij diverse verzetsfacties. Mogelijk is hij in de film een soort mentorfiguur voor Erso.
Jyn zonder boeien

"Kan je vertrouwd worden zonder je boeien?" vraagt een officier van de Rebellen. Zijn naam weten we nog niet, maar de rol wordt gespeeld door Alistair Petrie. Het is vervolgens Cassian Andor (Diego Luna), die ze daadwerkelijk afdoet.
Mon Mothma

"We hebben een missie voor je", vertelt Mon Mothma, die ditmaal gespeeld wordt door Genevieve O'Reilly. "Er vindt binnenkort een grote wapentest plaats. We moeten weten wat het is en hoe we het kunnen vernietigen." Daarin speelt Erso's vader, Galen (Mads Mikkelsen) een belangrijke rol. Hij speelt de informatie door naar de Rebellen, mogelijk omdat hij spijt heeft van zijn rol bij de ontwikkeling van de Death Star.
Tegen de achtergrond van de woorden van Mothma mooie beelden die laten zien hoe groot de Death Star ook alweer is. We zien een Star Destroyer, met op de achtergrond de Death Star.Ontmoet: Cassian Andor

Dan is er een beeld van Cassian Andor. Hij werkt samen met Erso in de film en rekruteert als we hem ontmoeten al jaren mensen voor de Rebellen. "Als je dit echt gaat doen, wil ik helpen," zegt Andor tegen Erso. Vervolgens zien we hoe er een U-Wing wegvliegt, vermoedelijk zitten de twee daarin.

Gevangenen op Jedha

Heel veel kunnen we niet uit dit shot halen, behalve dat het aantoont dat Gareth Edwards geen onzin aan het verkopen was toen hij vertelde over de aanwezigheid van Rebellen op de planeet Jedha. Er zou een actief verzet zijn daar, iets wat aangetoond wordt door de mannen die hieronder gevangen genomen zijn door het Keizerrijk.
Ontmoet: Baze Malbus

"Jullie hebben ons thuis verwoest", roept Jiang Weng. Hij is een huurling met een gigantisch geweer, die "nu tegen het Keizerrijk vecht". Baze is goed bevriend met de spirituele (en blinde) krijger Chirrut Imwe (Donnie Yen). Dat die z'n mannetje wel staat blijkt uit de beelden die we van hem zien. "Ik ben nergens bang voor. Alles is zoals de Force dat wil." Vervolgens slaat hij een complete groep Stormtroopers neer. Imwe is overigens geen Jedi, maar wel iemand die gelooft in de interpretatie van de Jedi van de Force. Niet gek ook, want hij woont (te zien aan het zand overal) op de planeet Jedha, dat een belangrijk pelgrimsoord is voor mensen die in de Force geloven.De stem van K-2SO

Die kunnen we je natuurlijk niet laten horen in onderstaand plaatje, maar voor het eerst is de stem van de nieuwe robot onthuld. K-2SO is een rol van Alan Tudyk. De robot werkte ooit voor het Keizerrijk, maar is geherprogrammeerd door de Rebellen. "De kapitein zegt dat je een vriend bent. Ik zal je niet vermoorden," zegt hij tegen Jyn.
De Death Star

Vervolgens zijn er een paar prachtige shots van de Death Star, die waarschijnlijk boven de planeet Jedha zweeft. Het lijkt erop dat de test bijna plaatsvindt, want we zien Director Orson Krennic (Ben Mendelsohn), omringd door andere belangrijke bonen binnen het Keizerrijk. Zou er dan hier een test plaatsvinden met het apparaat? Of is de vernietiging van Alderaan in A New Hope echt de eerste planeet die vernietigd wordt door de Death Star?

Grondstrijd!

Gareth Edwards beloofde al dat deze film echte veldslagen laat zien en dat wordt maar eens aangetoond met onderstaande beelden. Die spelen zich af op de planeet Scarif, een tropisch paradijs. Dat is een belangrijke bevoorradingspost voor het Keizerrijk.
De Stormtroopers die je hieronder ziet behoren tot een elite-eenheid. Dat heeft de illustere naam "Death Troopers" gekregen.
Een AT-ACT

Wat je hieronder ziet is geen AT-AT, zoals we die in The Empire Strikes Back te zien kregen, maar de AT-ACT. Een "All Terrain Armored Cargo Transport", maar de missie van dit apparaat lijkt snel voorbij, want Malbus weet het precies op zijn zwakke plek in de nek te raken met een bazooka.
Ontmoet: Bodhi Rook

Acteur Riz Ahmed speelt de rol van Bodhi Rook, een voormalig piloot voor het Keizerrijk. Vermoedelijk heeft 'ie daarom het logo nog op zijn schouder. Hij werkt nu echter voor de Rebellen en heeft schijnbaar angstproblemen. Die worden extra benadrukt als K-2SO zegt: "Er is een kans van 97.6 procent dat het mis gaat," waarop Rook nogal nerveus kijkt.
"Sta je aan mijn kant?"

Dat vraagt Jyn aan het complete team dat de plannen van de Death Star moet stelen. Andor reageert hiermee met "Tot het eind." En precies die woorden voorspellen volgens sommigen niet veel goeds voor de helden van deze film. Zouden ze doodgaan aan het einde?
Darth Vader

Tot slot konden we jullie deze beelden natuurlijk niet onthouden. We zien Darth Vader, die vermoedelijk een kleine rol krijgt in de film. Zijn stem wordt gewoon weer ingesproken door James Earl Jones. Naar verluidt probeert Director Orson Krennic hem aan de kant te duwen om zelf de machtigste man onder Emperor Palpatine te worden.
3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Dat liet lang op zich wachten. De site waar deze info vandaan komt was zeker op vakantie?
Nu nog even analyseren waarom ik continu opnieuw moet inloggen.

Jim

Avatar

@Friet: Nee hoor. Ik weet niet of je het hebt meegekregen, maar we hebben net een nieuwe layout gelanceerd. Daar ben ik vooral mee bezig geweest. En gisteren was de 'Alles over', en dat artikel wilden we niet in de weg zitten. De inhoud van dit stuk is gewoon gebaseerd op eigen inzicht (aangevuld met info van Star Wars Wikia, IMDb en nog wat sites).

Frietgezicht

Avatar

Oh,nieuwe layout. Dacht al,ziet er wat anders uit de indeling.
Maar sinds die nieuwe layout kan ik hier mensen geen privebericht meer sturen en zijn alle films en series die ik ooit heb toegevoegd aan de site verwijderd van mijn profiel. Ik had een enorme waslijst!

Maar goed,dat is off-topic,ga je mee met mij naar deze film?

NieuwsFilm