Negatief ontvangst heeft wel degelijk invloed op bioscoopbezoek

Negatief ontvangst heeft wel degelijk invloed op bioscoopbezoek

Filmrecensies houden bioscoopbezoekje wel eens tegen.

FilmTotaal trekt de nodige filmfans en het blijkt dat deze groep zeker wordt beïnvloed door negatieve filmrecensies. Dit blijkt uit de POLL die verleden week op FilmTotaal verscheen. Hieronder de details.

Dan skip ik wel eens een film...


Maar liefst 41 procent van de ruim 900 stemmers laat blijken dat ze wel eens een film skipt als een film vooraf zwak wordt ontvangen onder de critici. Dit geeft aan dat recensenten een grote invloed kunnen hebben op het bioscoopbezoek. Dit is uiteraard vrij logisch, aangezien eigenlijk iedereen op een of andere manier een recensie kan lezen van een film. Een groot deel van de landelijke media besteed namelijk aandacht aan de wekelijkse bioscoopreleases. In de reacties geven de nodige bezoekers overigens aan dat ze een film die ze heel graag willen zien toch wel in de bioscoop gaan bekijken.

Ik oordeel zelf wel!

De meerderheid (59%) van het FilmTotaal-bezoekers laat gelukkig blijken dat zij zelf wel oordeelt over de films en dat zij zich dus niet laten leiden door bijvoorbeeld een recensie op FilmTotaal of een ander medium of de uitkomst van bijvoorbeeld een website als Rotten Tomatoes. En dit is uiteindelijk de enige juiste instelling. Al zitten er soms films tussen...

NieuwsFilm

meest populair