Felicity Jones over haar personage in 'Rogue One: A Star Wars Story'

Felicity Jones over haar personage in 'Rogue One: A Star Wars Story'

Ook regisseur Gareth Edwards laat zich uit over Jones' rol als Jyn Erso in de film.

Actrice Felicity Jones heeft wat meer details onthuld over haar personage Jyn Erso in de in december te verschijnen spinoff-film Rogue One: A Star Wars Story. Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly zei Jones het volgende over het personage:



Regisseur Gareth Edwards liet daarnaast weten dat hij Jones uitkoos voor de rol omdat hij niet simpelweg weer een vrouw wilde casten die er goed zou kunnen poseren tijdens actiescènes:

''Ze is niet dusdanig 'kick-ass' dat het publiek zich niet met haar kan identificeren. Er waren meerdere actrices die de fysieke kant van de rol hadden aangekund. Maar voor mij is het juist interessant dat ook de gevoelige kant doorschijnt. Je kunt gewoon de camera richten op Felicity en zonder dat ze een woord zegt, zie je dat haar gedachten alle kanten op gaan. Je wilt gewoon weten wat ze denkt. De scenes hoeven niet per se om haar te draaien, maar we zien ze wel meestal vanuit haar perspectief. En Felicity weet hoe ze het publiek kan raken.''

Jyns held in de film is Mon Mothma (Genevieve O'Reilly), een vrouw waar Jyn tegenop kijkt. Jones zei hier het volgende over:

'' Mon Mothma is Jyns voorbeeld, een vrouwelijk rolmodel waar ze respect voor heeft."

Rogue One: A Star Wars Story draait vanaf 14 december in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair