20th Century Fox wil bordspel Cluedo opnieuw verfilmen

20th Century Fox wil bordspel Cluedo opnieuw verfilmen

Jonathan Lynn deed dit eerder in 1985 met 'Clue.'

Hasbro Studios gaat in samenwerking met 20th Century Fox het bordspel Cluedo naar het witte doek brengen. In 1985 kregen we al zo'n traktatie voorgeschoteld in de vorm van Clue, geschreven door John Landis en geregisseerd door Jonathan Lynn). The Tracking Board meldt dat het mysterie echter niet meer enkel in een landhuis zal plaatsvinden, maar wereldwijd. Het is de bedoeling dat de film - nu geen komisch mysterie meer, maar een actie/avontuur - het begin van een franchise inluidt.

In de eerste adaptatie worden zes vreemdelingen uitgenodigd om een feestje in een landhuis bij te wonen. Ze krijgen allemaal een schuilnaam om hun ware identiteit te beschermen. Tijdens het diner horen ze dat ze gechanteerd worden door een zevende gast. Wanneer het licht uitgaat, en deze persoon doodgeschoten wordt, gaat de rest op onderzoek uit. Wie is de dader? En waarom zijn ze bijeengebracht?

De cast bestaat o.a. uit Tim Curry, Christopher Lloyd, Lesley Ann Warren en Michael McKean. Om de aard van het bordspel eer aan te doen waren er drie bioscoopversies, met verschillende eindes. Als men nu hun dvd aanzet, of de stof van hun VHS band afveegt, worden alle ontknopingen achter elkaar afgespeeld.

Filmstudio Universal werkte voorheen ook al aan een remake, of in ieder geval een nieuwe variant. Pirates of the Caribbean-maker Gore Verbinski was destijds aangesteld als regisseur. De plannen werden echter van de tafel geschoven in 2011. Het is niet bekend of de filmmaker interesse heeft om terug te keren, laat staan welkom is bij 20th Century Fox.



NieuwsFilm

meest populair