Scorsese's 'Silence' wordt zijn langste film ooit

Scorsese's 'Silence' wordt zijn langste film ooit

Op dit moment duurt de film meer dan 3 uur.

Voordat regisseur Martin Scorsese weer gaat samenwerken met Robert De Niro aan The Irishman, heeft hij nog een ander project om af te maken. Het gaat om Silence een verfilming van het gelijknamige boek van Shūsaku Endō, waar Scorsese al sinds 1991 aan werkt. Volgens The Playlist duurt de film tot nu toe 3 uur en 15 minuten.

Daarmee zou het de langste film van Scorsese tot nu toe worden, al is het nog verre van zeker of dit een definitieve versie betreft. Scorsese staat er namelijk om bekend lange eerste versies van zijn films te hebben. Zo schijnt Gangs of New York (2002) in een vroeg stadium dik drieënhalf uur lang te zijn geweest. Toen de film uitkwam, duurde deze 2,5 uur.

Het is dus goed mogelijk dat Scorsese ook van Silence dik een uur af weet te schrapen. Hij heeft de film ook nog niet helemaal af en schijnt te mikken op een release in oktober. Tegelijk is er nog altijd geen trailer vrijgegeven en hebben we enkel nog wat foto's gezien. Het is daarom maar de vraag of de film daadwerkelijk in de loop van oktober uit zal komen.

Silence speelt zich af in de zeventiende eeuw en volgt twee Jezuïeten die naar Japan reizen. Daar willen ze het Christendom verspreiden en proberen ze hun mentor te vinden, die jaren eerder naar het land reisde. Al snel worden ze echter vervolgd door de Japanse overheid. Rollen worden gespeeld door onder meer Liam Neeson, Adam Driver en Andrew Garfield.



NieuwsFilm

meest populair