Wim Wenders komt naar EYE

Wim Wenders komt naar EYE

De filmauteur zal in gesprek gaan met publiek na de vertoning van 'Until the End of the World'.

Wim Wenders komt op 4 september naar het Amsterdamse EYE voor een publieksgesprek bij de director's cut van Until the End of the World. Het vormt de Nederlandse première van de 4K-restauratie van deze film uit 1991 en valt samen met de slotdag van de tentoonstelling Master of Light - Robby Müller: Cinematographer of Wim Wenders, Jim Jarmusch, Lars von Trier and Steve McQueen. Robby Müller was van deze film ook de cameraman van Wenders.

Allerlei kleurrijke figuren passeren de revue in Until the End of the World, wat Wenders zelf zijn ultieme road-movie noemt. De film werd in 1992 in Nederland en in andere landen uitgebracht in een door de distributeurs afgedwongen, ingekorte versie van 158 minuten. De gerestaureerde director's cut heeft de vorm van een trilogie van 287 minuten. Dit is volgens Wenders de definitieve versie.

De film speelt zich af in 1999. Daarin doorkruist een jonge vrouw de wereld op zoek naar een man, die achterna wordt gezeten door premiejagers. Ze volgt hem met behulp van geavanceerde elektronica van Berlijn naar Moskou, van Japan naar San Francisco en naar Australië. De man heeft een felbegeerde camera die beelden registreert welke blinden kunnen waarnemen. In de film speelt onder meer William Hurt de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair