Jon Bernthal wordt omsingeld door moorden in 'Sweet Virginia'

Jon Bernthal wordt omsingeld door moorden in 'Sweet Virginia'

De misdaadthriller behoort tot één van de beste ongeproduceerde scripts.

In 2012 behaalden Paul en Benjamin China succes toen hun scenario Sweet Virginia op de Black List belandde. Zoals velen weten zijn dat de projecten waar men naar uitkijkt, ondanks dat er weinig werk van gemaakt wordt. Regisseur Jamie M. Dagg, die de misdaadthriller onder handen neemt, is nu een stap verder gekomen met het aannemen van hoofdrolspelers Jon Bernthal, Christopher Abbott, Imogen Poots, Rosemarie DeWitt en Odessa Young.

Bernthal kruipt in de huid van Sam, een moteleigenaar die in een stadje te Virginia resideert. Sam was ooit eens een beruchte rodeo ster, tot op een dag één van zijn ritjes verkeerd afliep. Nu spendeert hij zijn dagen met het behulpzaam zijn en verzorgen van klanten. Net als elke andere persoon in het stadje schrikt Sam van het nieuws over drie gepleegde moorden. Onwetend raakt hij bevriend met de dader (Abbott), die in het motel verblijft.

Een hele reeks productiebedrijven zijn bij deze onafhankelijke, kleinschalige titel betrokken: Automatik, Oddfellows Entertainment, XYZ Films en Exhibit. Laatstgenoemde hoest de kosten op. Aanstaande zaterdag beginnen de opnames, ergens volgend jaar moet de misdaadthriller uitkomen in de bioscopen.

Bernthal maakte eerder dit jaar zijn opwachting in het Marvel Cinematic Universe als antiheld Frank Castle, oftewel de Punisher. Hij was te zien in het tweede seizoen van Daredevil. Men heeft ook al aangekondigd dat de crimineel hatende massamoordenaar zijn eigen Netflix-serie krijgt. Of dat in 2017 of 2018 is moeten we afwachten.



NieuwsFilm

meest populair