Sean McNamara regisseert Ronald Reagan biopic

Sean McNamara regisseert Ronald Reagan biopic

Over zowel zijn jongere als de regerende jaren.

Producent Ralph Winter, met diverse X-Men en Fantastic Four-titels op zijn conto, heeft 25 miljoen dollar beschikbaar gesteld om een biografische film over de 40ste president van de Verenigde Staten, Ronald Reagan, te verwezenlijken. Het scenario dat simplistisch Reagan heet is afkomstig van Howard 'Howie' Klausner, die o.a. Clint Eastwood's Space Cowboys op papier zette. Volgens The Hollywood Reporter is er nu een man in beeld om de regie te verzorgen: Sean McNamara (Soul Surfer).

We zullen in de biopic de man van zijn tienerjaren tot het presidentschap volgen. De bovengenoemde website meldt dat het verhaal wordt onthuld door de ogen van een KGB-agent. De Rus volgde de inmiddels overleden Amerikaan tijdens het begin van de Koude Oorlog. Rondom die periode was Reagan, ook bekend om zijn acteerwerk, werkzaam voor de Screen Actors Guild. Hij was er niet vies van om potentiële acterende sympathisanten van het communisme bij de FBI aan te geven.

Er is nog niemand gecast om de volwassen president te spelen, Disney-ster David Henrie treedt in ieder geval op als een jonge Reagan. Sovjet-Unie-leider Leonid Brezjnev (werkzaam van 1964 t/m 1982) daagt ook in het drama op. Het is aan Robert Davi om hem gestalte te geven.

Sean Mcnamara ronde onlangs zijn Pierce Brosnan en William Hurt-film The King's Daughter af. Het is onbekend wanneer hij Reagan wil filmen en uitbrengen.



NieuwsFilm

meest populair