Details over de werking van de Star Wars Story Group

Details over de werking van de Star Wars Story Group

Een van de leden van de groep vertelt over de manier van werken.

Toen Disney in 2012 Lucasfilm overnam, besloot het vrij snel tot de oprichting van de Star Wars Story Group. Dat kreeg als hoofdtaak het samenvoegen van alle verschillende media rond de uit zijn voegen barstende franchise en er een coherent canon van te maken. Alle films, series, boeken, comics en videogames hebben daardoor op de een of andere manier met elkaar te maken.

Lucasfilms Rayne Roberts, een van de creative executives binnen het bedrijf, vertelde over de verhaalgroep. "Ik heb het er met Kathleen Kennedy over gehad. Haar oorspronkelijke idee was dat, toen zij naar het bedrijf kwam ze al talloze grote franchisefilms gemaakt had, waar dan vaak ondersteunend materiaal bij geproduceerd werd, maar dat de mensen die het ondersteunende materiaal maakten, waren niet dezelfde mensen die de films maakten, waardoor er altijd een discrepantie bestond. Ze wilde dus graag een centraal aanspreekpunt hebben dat zich met alle uiteenlopende dingen bezighield, zodat het geheel op een goede manier met elkaar verbonden kon worden."

Volgens Roberts werkt het tot nu toe heel goed. "Ik denk dat het geruststellend is voor Kennedy om te weten dat hetzelfde team waarmee ze aan de films werkt, ook communiceert met de rest. En we worden er steeds beter in. Ik bedoel, we hebben nu onze eerste paar jaren gehad waarin we de verbondenheid opgezet hebben, maar hebben nog veel meer plannen."

Die verbondenheid waar ze naar refereert is in elk geval al goed te merken geweest. Denk maar aan de aanwezigheid van het personage Saw Gerrera (Forest Whitaker) in Rogue One en de bijdrage van Rian Johnson (Star Wars: Episode VIII aan het boek Bloodline.



NieuwsFilm

meest populair