Arthouse

'Toni Erdmann' wordt de Duitse inzending voor de Oscars

De film werd afgelopen week uitgeroepen tot de film van het jaar door internationale filmjournalisten.

door Michelle Iwema om 10:42 in Arthouse
Toni Erdmann wordt de Duitse inzending voor de Oscars van komend jaar. De beslissing komt kort nadat de film de prestigieuze FIPRESCI (de de internationale federatie van filmjournalisten) kreeg voor film van het jaar.

Toch is het een opmerkelijke keuze, omdat er in Duitsland meestal niet gekozen wordt voor het inzenden van een komedie. Traditie is een inzending op dramatisch vlak. Vaak hebben de gekozen films bijvoorbeeld als thema in het reine komen met het verleden.

Maar met de keuze voor deze film van Maren Ade gooit de onafhankelijke jury die de film selecteerde het over een andere boeg. De film heeft het natuurlijk al heel goed gedaan in het festival circuit. De film werd in Cannes zo goed ontvangen, dat er zelfs werd gedacht dat het wellicht de Gouden Palm zou winnen. En aangezien Duitsland sinds 2009 geen Oscarnominatie meer heeft ontvangen in de categorie niet- Engelstalige film, is het niet gek dat ze nu afwijken van traditie om eens iets anders te proberen.

De film gaat over een vader die tijdens een onverwacht bezoek aan zijn dochter merkt hoe ongelukkig zij is. Alleen is hij niet als zichzelf gekomen maar als alter-ego Toni Erdmann, een wat aparte levenscoach. De film is vanaf 10 november bij ons in de bioscoop te zien.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair