De La Soul documentaire 'We’re Still Here (Now)' gratis online

De La Soul documentaire 'We’re Still Here (Now)' gratis online

De korte docu van een half uur vertelt het verhaal van hoe de hip-hopveteranen hun nieuwste album 'and the Anonymous Nobody....' maakten.

Afgelopen vrijdag kwam And the Anonymous Nobody... uit, het nieuwe album van De La Soul uit. Het eerste album in twaalf jaar van de hip-hopveteranen, die in 1989 debuteerden met 3 Feet High and Rising en de single "Me Myself and I". De creatie van het album was een lang en lastig proces, dat begon toen de uit drie leden bestaande groep een Kickstarter campagne lanceerde om het album op te nemen waarmee ze 600.000 dollar binnenhaalden, meer dan zes keer het bedrag waar ze om gevraagd hadden.

Bij de release van het album hoort ook een korte documentaire, We're Still Here (now)... a documentary about nobody, die de groep ter promotie van het album online heeft gezet en die je hieronder kunt bekijken. Waar Nick Cave over enkele weken op 9 september bij zijn nieuwe album een documentaire in de bioscopen uitbrengt, One More Time with Feeling, doet De La Soul het gratis voor de fans op Youtube.

In de docu van ongeveer een half uur wordt het maken van het nieuwe album gevolgd, van begin tot eind, inclusief live optredens over heel de wereld. Bijzonder is hoe ze het album in elkaar gezet hebben. Vanwege uiteindelijk zeer dure copyright problemen met de samples op hun oude albums wilde de groep dit keer geen bestaande popmuziek sampelen, om de kosten te kunnen drukken. Maar ze weten geen andere manier om muziek te maken. Dus huurden ze een hele hoop muzikanten in om honderden uren aan materiaal in allerlei muziekstijlen te maken, waaruit zij dan stukjes konden kiezen om hun beats mee in elkaar te zetten. Een unicum voor hip-hop. Bekijk hieronder hoe De La Soul dat deed:



NieuwsFilm

meest populair