Warren Beatty’s 'Rules Don’t Apply' opent AFI Fest

Warren Beatty’s 'Rules Don’t Apply' opent AFI Fest

Beatty speelt Howard Hughes in zijn eerste film in 15 jaar.

Rules Don't Apply van Warren Beatty zal de 30e editie van American Film Institute's AFI Fest in november openen. Het is de eerste film van Beatty in 15 jaar en hij speelt er niet alleen een rol in, maar heeft de film ook geschreven, geproduceerd en geregisseerd.

De film gaat over een jonge actrice en chauffeur in 1958 die op positieve wijze proberen om te gaan met de excentrieke trekjes van hun baas Howard Hughes. Naast Beatty spelen ook Lily Collins en Alden Ehrenreich (de komende Han Solo) de hoofdrollen. De rest van de cast bestaat uit grote namen zoals Alec Baldwin, Martin Sheen en Annette Bening.

"Warren Beatty heeft het filmpubliek gecharmeerd en uitgedaagd vanaf zijn allereerste moment op het witte doek," aldus Bob Gazzale, de president van AFI. "En zijn talenten als acteur, regisseur, schrijver en producent hebben altijd trends overstegen. AFI is dan ook vereerd om de wereldpremière te mogen presenteren van zijn nieuwe contributie aan de culturele nalatenschap van Amerika."

Het AFI Fest wordt gehouden van 10 tot 17 november en wordt gezien als een belangrijk festival voor films met Oscar ambities. Het volledige programma wordt in de loop van oktober bekend gemaakt. Rules Don't Apply komt in de VS uit op 11 november, een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair