Blu-ray

Blu-Ray Review: Ratchet & Clank

Een van de drie gameverfilmingen in 2016.

door Bram de Groot om 08:00 in Blu-ray
Regie: Jericca Cleland | Stemmencast: James Arnold Taylor (Ratchet), David Kaye (Clank), Armin Shimerman (Dr. Nefarious), Jim Ward (Qwark), Vincent Tong (Brax), Bella Thorne (Cora), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Bioscooprelease: 20.04.2016 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

Naast Warcraft is Ratchet & Clank een van de twee gameverfilmingen die we dit jaar al hebben gezien. De animatiefilm wist echter niet te overtuigen. De ontvangst was mild en de Box Office-score kwam niet verder dan $12,8 miljoen. Gelukkig voor de makers bleef het budget beperkt tot zo'n $20 miljoen.

Met bijdrages van grote namen als John Goodman, Rosario Dawson en Sylvester Stallone zien we in Ratchet & Clank dat de kleine Ratchet maar een droom heeft: de held van het Solona-universum worden en zich aansluiten bij Qwark's ruimteleger. Maar Qwark ziet dit niet zitten. Totdat hij een kans krijgt zich te bewijzen. Ratchet hoort een harde knal. Het is een neergevallen shuttle met een passagier; de kleine robot Clank. Clank vlucht voor het gemene ruimtewezen Drek die elke planeet in het universum wil vernietigen. Wanneer Ratchet dit hoort gaan hij en Clank proberen het universum te redden. De levens van miljoenen bewoners rusten nu op de schouders van de twee kleine helden.Film: Ratchet & Clank | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels & Nederlands DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8713045247225 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dvd

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Ratchet & Clank zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. De schijf start op met het eOne logo gevolgd door de nodige waarschuwingen en te skippen trailers van Meester Spion, Heart Beat en The BFG. Na de kijkwijzer verschijnt een zeer basic hoofdmenu met de play-knop en de instelling.

Beeld

Het is interessant om te zien hoe Entertainment One een animatiefilm aflevert in High Def, aangezien de distributeur bij live-action films wel eens te kort schiet. In dit geval ziet het beeld er erg strak uit. De scherpte is fraai, het beeld is vrij van storende ruis en de kleuren zijn vol en warm. Een gave transfer dus! De 3D-fans zullen een 3D-uitgave missen. Deze verscheen wel in de bioscoop, maar er is geen 3D-versie meegeleverd.

Geluid

Uiteraard worden er meerdere geluidstrack meegeleverd. Naast de originele Engelse DTS-HD 5.1 track zijn er ook Nederlandse en Vlaamse tracks aan te zetten. Het Engelstalige spoor klinkt ruim voldoende, met vol en warm geluid en redelijk wat surround effects. Dit sluit uiteraard prima aan op de speelse hoofdfilm. Dialoog is prima te volgen en wordt niet gehinderd door de muzikale ondersteuning van Evan Wise.

Bonusmateriaal

Entertainment One heeft geen bonusmateriaal aan de schijf toegevoegd. Buitenlandse uitgaven bevatten wel wat extra's, met de featurettes Ratchet & Clank: A Hero's Journey en Ratchet & Clank: Leveling up. Jammer dat eOne deze niet even op de schijf heeft geplaatst. Dit geeft een Blu-ray uitgave net iets meerwaarde.

Aardige poging op een zeer basic blu-ray uitgave

Een hoogvlieger is Ratchet & Clank niet geworden en dat is niet alleen te zien aan het niveau van de animaties, maar ook aan het simpele verhaaltje. Desondanks is het waarschijnlijk een leuk wegkijkertje voor de jongere kijker, aangezien Ratchet, Clank en de rest van de figuurtjes best vermakelijk zijn. De Blu-ray uitgave is in beeld en geluid erg netjes, maar er zijn helaas geen extra's toegevoegd.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair