Ratchet & Clank (2016)

Ready to kick some asteroid!

Een vermakelijk, maar nogal veilig ruimteavontuur dat niet de geweldige gameverfilming is waar iedereen nog altijd op zit te wachten.
play

4,5 details

  • 94 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
  • Canada
94 Min Verenigde Staten

De kleine Ratchet heeft één droom: hij wil de held van het universum worden. Daarvoor wil hij zich aansluiten bij het leger van Qwark, maar die ziet dat niet zitten. Op een nacht hoort Ratchet een harde knal van een ruimteshuttle, die neerstort op zijn planeet. Het blijkt de kleine robot Clank te zijn, die vlucht voor het ruimtemonster Drek. Samen proberen ze Drek ervan te weerhouden zijn gruwelijke plannen te realiseren en kunnen ze helden worden.

Regie
Jericca Cleland
Kevin Munroe
Cast
Sylvester Stallone, Bella Thorne, John Goodman, Paul Giamatti, Rosario Dawson, David Kaye, James Arnold Taylor, Alessandro Juliani, Jim Ward, Dean Redman, Lee Tockar, Ian James Corlett, Brian Drummond, Armin Shimerman, Brian Dobson, Marc Graue, Cole Howard, Don Briggs, Andrew Cownden.
Release
29.08.2016
Release NL
20.04.2016
Release DVD
16.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Munroe | Cast (stemmen): Jurjen van Loon (Ratchet), Ad Knippels (Clank), Frans van Deursen (President Drek), Simon Zwiers (Kapitein Qwark), Frans Limburg (Brax), Marieke van Hooff (Cora), Anneke van Hooff (Elaris), Filip Bolluyt (Dr. Nefarious), Finn Poncin (Victor), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2016

Al jaren verdedigt de gamewereld dat games net zo verfilmbaar zijn als stripboeken en dat er elk moment een doorbraak aan zit te komen. Wellicht dat de aanstaande live-actionverfilmingen Warcraft en Assassin’s Creed daarvoor kunnen zorgen. Sony wilde de avonturengame Ratchet & Clank in eerste instantie ook naar de 'echte' wereld brengen, maar wegens creatieve en budgettaire problemen werd toch op een goedkopere animatiefilm ingezet. Dit keer via Rainmaker Entertainment – vroeger onder de naam Mainframe Entertainment bekend van tv-series als Reboot en Beast Wars – die dit jaar met twee iconische Playstationfranchises op de proppen komt: Sly Cooper in het najaar en de schietgrage Ratchet & Clank deze week. De studiokeuze is op zijn zachtst gezegd merkwaardig. Waarom wordt er gekozen voor een externe studio die nog geen blockbusters op zijn naam heeft staan, terwijl het interne Sony Pictures Animation een releasejaar overslaat? Zeker gezien Ratchet & Clank voor Sony bijna gelijk staat aan een duo als Mario & Luigi en een boegbeeld had kunnen zijn voor gameverfilmingen. Sony/Playstation zou zomaar de Marvel kunnen worden van de game-industrie en is in een unieke positie om een eigen merk te vertalen naar een film. Ratchet & Clank heeft genoeg potentie.

Gelukkig heeft de originele ontwikkelaar Insomniac Games ook aan de film meegewerkt en wordt grotendeels het verhaal van de eerste game gevolgd. Ratchet, een katachtige ruimtemonteur, droomt ervan om een Galactic Ranger te worden. Wegdromend onder een sterrenhemel ziet hij plots een schip neerstorten met daarin een beschadigde en naamloze robot. ‘Clank’ blijkt een productiefout te zijn van een oorlogsmachinefabriek en is ontsnapt om een planeetvernietigend plan van Blarg Industries naar buiten te brengen. Ratchet grijpt de kans aan om de held uit te hangen en raakt uiteindelijk verwikkeld in een heldhaftigheidswedstrijd met zijn idool Captain Qwark die probeert zijn reputatie als redder van de Melkweg hoog te houden.

alle artikelen (6)

Ratchet & Clank Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ratchet & Clank

acties