Brie Larson verontschuldigt zich voor foto met dolfijn

Brie Larson verontschuldigt zich voor foto met dolfijn

Vrolijke afbeelding van een waterpark/dierentuin mondde uit in kritiek over dierenmishandeling.

Actrice/zangeres Brie Larson is op de verkeerde tenen gaan staan. Vrijdag plaatste ze op haar Instagram-account een foto van 12 jaar geleden, waarop ze een dolfijn op de buik wrijft. De 26-jarige Oscarwinnares hield echter geen rekening met liefhebbers van sociale media die gauw op de teentjes getrapt zijn. Een dolfijn in gevangenschap wordt in het algemeen gelinkt met dierenmishandeling. Hierdoor moest de actrice zich snel verontschuldigen. Zie hieronder de foto.




Sommige volgers begonnen te klagen dat de foto niet gepast was, vanwege de manier waarop dolfijnen behandeld worden. Larson trachtte de foto recht te zetten met een kleine correctie - "EDIT: Ik steun geen dierenmishandeling." - maar het mocht niet baten. De negatieve uitingen bleven binnenstromen, waardoor de actrice middels een nieuwe foto met tekst een nieuwe poging waagde om de situatie te sussen.

"Ik plaatste voorheen een foto die een gek moment uit mijn vreemde leven op beeld zette. Ik vergat dat je door sociale media en willekeurige interviews niet al mijn standpunten en bekommernissen weet. We zouden ons bezig moeten houden met het welzijn van alle dieren. Ja, inclusief dolfijnen en alle andere wezens. Er zijn zowel problemen met dieren in gevangenschap als met dieren die in het wild leven. Het is voor mij altijd een prioriteit geweest om voor hen te spreken die dat zelf niet kunnen. Het spijt me als het erop leek dat de foto dierenmishandeling goedkeurt. Ik vind dat geen enkel levend wezen mishandeling verdient."

Brie Larson eindigt dat ze de meningen en gedachtes van haar volgers op prijs stelt, om zodoende nieuwe dingen te leren. "We moeten onthouden dat we allemaal fouten maken, maar daar kunnen we van leren. Samen."

NieuwsFilm

meest populair