Georges Simenon-adapaties komen naar het Ketelhuis

Georges Simenon-adapaties komen naar het Ketelhuis

De films behoren tot de L'Échappée Belle: Cinémathèque Française programmering.

In september komen er weer nieuwe films binnen het L'Échappée Belle: Cinémathèque Française programma in het Ketelhuis. Vijf Georges Simenon-adapaties zullen deze komende maand vertoond worden in het kader hiervan.

Op dinsdag 6 september wordt Betty vertoond, van Claude Chabrol. Twee keurige vrouwen ruilen een passieloos bourgeois-huwelijk in voor even gedistingeerd als drankzuchtig zwerversbestaan in hotels. Op dinsdag 13 september volgt de recente Simenon-verfilming La Chambre Bleue van en met Mathieu Amalric. Deze venijnige film over overspel en mogelijke moord wordt verteld in terugblikken, tussen de politieverhoren door.

Op zaterdag 17 september is het weer tijd voor een klassieker met Panique van Julien Duvivier uit 1946. De solitaire Michel Simon wekt hierin in toenemende mate het wantrouwen van paranoïde buren. Na afloop van de film gaat NRC-journalist Hans Beerekamp in gesprek met Simenon-kenner Piere Assouline. Op dinsdag 20 september wordt Monsieur Hire van Patrice Leconte vertoond. Deze tweede verfilming van psychologische roman van Georges Simenon is een spannende thriller over illusies. Michel Blanc speelt de door zijn omgeving verachte kleermaker verdacht van moord en verleid door zijn overbuurvrouw.

Op dinsdag 27 september sluit de Simenon- programmering af met Le chat van Pierre Granier-Deferre. Jean Gabin en Simone Signoret hebben daarin een sadomasochistische verhouding met de kat als inzet.



NieuwsFilm

meest populair