Algemeen

Denis Villeneuve over de uitdagingen van 'Blade Runner 2'

De gevierde regisseur beseft zich maar al te goed waar hij aan begonnen is.

door Zilko Tarici om 12:07 in Algemeen
Zelfs voor een talentvolle regisseur als Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario is het idee van een vervolg op de klassieker Blade Runner een behoorlijke uitdaging. Ridley Scotts scifi-film uit 1982 wordt niet alleen beschouwd als een van de beste werken in het genre, maar ook als een van de meest invloedrijke films ooit gemaakt.

Dus hoe dan te beginnen aan een vervolg? Het helpt vast dat Scott de film zal produceren, maar Villeneuve gaf tijdens een interview met The Hollywood Reporter toe dat het haast onmogelijk is om een vervolg op een dergelijke klassieker te maken. Hij probeert het echter graag:

"Ten eerste is het haast onmogelijk om het origineel te evenaren; het is een meesterwerk van Ridley Scott. Blader Runner is een van de beste scifi-films ooit en een van de beste films van de laatste 50 jaar. Wat mij momenteel het meest beangstigt is hoe ik mijn eigen versie van een Blade Runner-film kan maken. Als ik naar de dailies kijk dan zie ik iets anders dan wat Ridley Scott maakte. Het is nog steeds hetzelfde universum, maar door mij gemaakt. Het is onmogelijk te voorspellen hoe mensen erop zullen reageren. Ik denk dat het zijn eigen leven zal gaan leiden."

We weten nog maar nauwelijks iets over de film, afgezien van het feit dat Harrison Ford opnieuw de rol speelt van Rick Deckard en omringt zal worden door acteurs als Ryan Gosling, Robin Wright, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi, David Dastmalchian, Hiam Abbass en Jared Leto. Gezien het feit dat Blade Runner 2 (geen officiële titel) over iets meer dan een jaar in de bios moet draaien, zal dit ongetwijfeld snel veranderen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

en Sylvia Hoeks!

Master Of Films

Avatar

Nou heeft Villeneuve in het verleden geen slechte film afgelevert. Zijn laagste RT score is 75% van Emeny. Een uitstekende keuze dat hij de regie doet ipv Scott. Die heeft m.u.v. The Martian de laatste jaren niet van die geweldige films gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair