Celebrity

Shia LaBeouf oordeelt keihard over Steven Spielberg

"Hij is meer een f***ing bedrijf."

door FilmTotaal om 17:19 in Celebrity
In gesprek met Variety heeft acteur Shia LaBeouf laten weten niet onder de indruk te zijn van de bejubelde filmmaker Steven Spielberg. LaBeouf vindt het verre van gezellig om met Spielberg samen te werken.

De 30-jarige acteur is eigenlijk keihard over Spielberg: "Je komt aan en je realiseert je dat je niet de Spielberg van je dromen ontmoet. Je ontmoet een andere Spielberg, die in een andere fase van zijn carrière zit. Hij is meer een f***ing bedrijf dan een regisseur." En: "Alles wordt tot in de puntjes gepland. Je moet deze zin in 37 seconden zeggen. Als je dat vijf jaar lang doet dan denk je uiteindelijk dat je niet meer weet wat je beroep is."

Er is volgens LaBeouf slechts één echt lichtpuntje: "Ik vind de films die ik met Spielberg heb gemaakt niet leuk. De enige film die ik leuk vind die we samen hebben gemaakt is het eerste deel van Transformers."

Ondanks dat LaBeouf ergens gelijk kan hebben, lijkt hij mogelijk te vergeten dat hij zijn succes met name te danken heeft aan de BV Spielberg. Zijn eerste grote rollen had hij in de door Spielberg geproduceerde films Disturbia (2007) en Eagle Eye (2008). Ook had hij een rol in het door Spielberg geregisseerde Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) en was hij het menselijke gezicht van de eerste drie Transformers-films.

Na zijn zakken ongetwijfeld flink te hebben gevuld, koos LaBeouf na Transformers een alternatieve route met optredens in kleinere, veelal meer art-house achtige titels.

NieuwsFilm

meest populair