Celebrity

Shia LaBeouf oordeelt keihard over Steven Spielberg

"Hij is meer een f***ing bedrijf."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 17:19 in Celebrity
In gesprek met Variety heeft acteur Shia LaBeouf laten weten niet onder de indruk te zijn van de bejubelde filmmaker Steven Spielberg. LaBeouf vindt het verre van gezellig om met Spielberg samen te werken.

De 30-jarige acteur is eigenlijk keihard over Spielberg: "Je komt aan en je realiseert je dat je niet de Spielberg van je dromen ontmoet. Je ontmoet een andere Spielberg, die in een andere fase van zijn carrière zit. Hij is meer een f***ing bedrijf dan een regisseur." En: "Alles wordt tot in de puntjes gepland. Je moet deze zin in 37 seconden zeggen. Als je dat vijf jaar lang doet dan denk je uiteindelijk dat je niet meer weet wat je beroep is."

Er is volgens LaBeouf slechts één echt lichtpuntje: "Ik vind de films die ik met Spielberg heb gemaakt niet leuk. De enige film die ik leuk vind die we samen hebben gemaakt is het eerste deel van Transformers."

Ondanks dat LaBeouf ergens gelijk kan hebben, lijkt hij mogelijk te vergeten dat hij zijn succes met name te danken heeft aan de BV Spielberg. Zijn eerste grote rollen had hij in de door Spielberg geproduceerde films Disturbia (2007) en Eagle Eye (2008). Ook had hij een rol in het door Spielberg geregisseerde Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) en was hij het menselijke gezicht van de eerste drie Transformers-films.

Na zijn zakken ongetwijfeld flink te hebben gevuld, koos LaBeouf na Transformers een alternatieve route met optredens in kleinere, veelal meer art-house achtige titels.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Nou Shia toch, dat zeg je toch niet tegen Opa Spielberg.
Voor de slechte resultaat van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull moet je bij George Lucas wezen, want dat deed zijn beste vriend Spielberg ook.

Altijd leuk om te lezen dat acteurs na jaren weer eens terug gaan blikken op hun glanzende carriere om dan vervolgens te zeggen het was eigenlijk shit.

Gigan72

Avatar

@master of movies
Spielberg is net zo schuldig als lucas als het gaat om indy 4
Hij was de regiseur en iemand als spielbeg kan zelfs van een kut verhaal een prima film maken maar ook dat is hem niet gelukt.
Ook zijn laatse film de GVR is een flop.
Spielberg is niet meer de Spielberg van vroeger hij is zijn magie kwijt ..

Denk niet dat dit echt slim is van Shia om dit te zeggen dit kan slecht uit pakken voor hem.
Megan fox zei ooit dat Bay een soort van hitler was op de set Spielberg heeft haar gelijk ontslagen.
Ze heeft geluk dat Bay haar later zelf terug vroeg voor de turtel films want Bay was er niet boos over en wilde haar zeker nog een kans geven als het spielbetg eas geweest zat ze niet on de turtel films .
Dus hop voor Shia dat dit niet te slecht uitpakt voor hem


benjamin

Avatar

Gigan72 "Spielberg is net zo schuldig als lucas als het gaat om indy 4
Hij was de regiseur en iemand als spielbeg kan zelfs van een kut verhaal een prima film maken maar ook dat is hem niet gelukt. "
Spielberg had de film misschien niet moeten maken als hij voelde dat het slecht zou worden, maar verder denk ik dat de meeste problemen met de film niet direct aan hem liggen.

Decepticon

Avatar

Klopt niet helemaal wat er in het dikke staat, de eerste Transformers is uit 2007 en was er dus eerder dan Kingdom of the Crystal Skull.

Jammer dat hij zo denigrerend praat over diegene die hem ontdekt en herhaalt heeft.
Hij wil zelf niet meer in blockbusters spelen en zal bijna alleen nog maar arthouse films willen doen. Daar zal hij ook gewoon gecast blijven worden, arthouse regisseurs zijn volgens mij net wacky als Shia.

Hopelijk zien we hem vaker in films als Fury, hij kan echt wel goed acteren.

Gigan72

Avatar

@Benjamin


Je heb zeker een punt dat hij de film niet had moeten maken.


Maar heb soms het gevoel dat dat Spielberg een beetje bang is van lucas .


Ze zijn al jaren beste vrienden dan kan je toch zeggen nee dat doen we niet maar dat heeft hij niet gedaan.
En straks hebben we indy 5 en dat wordt ook gemaakt door het zelfde team als bij indy 4 ... en daar zit lucas ook bij want zonder lucas geen indy 5 dat zijn de woorden van Spielberg.

En wat ook een probleem was is dat Ford en Shia ook niet met elkaar over weg konden

Ik verwacht echt niets van indy 5 .
Het wordt nooit meer zo als vroeger helaas

jaime91

Avatar

Ik heb al vaker gezegd dat ik Shia een onwijs goede acteur vind, maar wat hij hier doet vind ik zo ONWIJS dom. Prima als hij nu alleen nog maar ik kleine films wil spelen maar door dit gedrag gooit hij wel zijn eigen ruiten in. Misschien wil hij over een paar jaar wel weer in een blockbuster spelen, bedrijven zien hem aankomen.

Je kan nog zo'n goede acteur zijn dit gedrag gaat hem werk kosten. En terecht. Hij beledigt niet zomaar iemand waarmee hij gewerkt heeft, hij valt een van de beste,geliefdste, en bekendste regisseurs aan. Dan kun je gelijk hebben dit soort dingen doe je gewoon niet en dit is ook de reden waarom ik Shia niet kan uitstaan.

Gelijk of niet hou gewoon je mond. Werken met Spielberg heeft je miljoenen opgeleverd, waar slaat het op dat je nu achteraf gaat lopen klagen? Wat ben je dan voor een triest figuur? Er zijn zoveel mensen die dromen van de cariere die hij heeft. Wees dankbaar. En stop met dat zelfmedelijden.

Jaws

Avatar

Verwend jochie is het. Zo stoer om achteraf commentaar te hebben. Matige acteur. Spielberg is gewoon een van de beste regisseurs. Ja Indy 4 was niet super. Maar dat zijn legio films.

Petyr Baelish

Avatar

Het moge duidelijk zijn dat Shia ontzettend veel zelfmedelijden heeft. Ik dacht dat hij eindelijk door deze fase heen was, maar blijkbaar heeft de man zijn ellende nog geen plaats kunnen geven. De meest sympathieke regisseur van Hollywood beledigen vraagt om problemen en die mag hij van mij gerust krijgen.

horizon

Avatar

Hij heeft natuurlijk wel gelijk dat Spielberg de laatste jaren niets bijzonders meer maakt. Geloof wel dat het een bedrijf is.

Spider-fan

Avatar

Spielberg's films komen altijd heel degelijk over, dus dat hij alles zorgvuldig plant en weinig risico's neemt dat voel je wel in de meeste van zijn films. Hij heeft ook een heel sterk inzicht in wat commercieel is en het grote publiek wil zien, en heeft daardoor een aantal van de grootste kassuccessen ooit gemaakt. Ik denk dat bij iedere carrière die lang duurt er op een gegeven moment een soort routine in gaat zitten, de echte passie van de jongere jaren gaat er wat uit en ik denk dat LaBeouf dat bedoelt, maar dat is niet uniek aan Spielberg en zie je bij veel regisseurs die lang bezig zijn.

Toch vind ik zijn films nog altijd interessant, al heeft hij wel een erg sterke preoccupatie voor de tweede wereldoorlog, maar los daarvan zijn zijn films tamelijk veelzijdig.

Ed Crane

Avatar

Windt u toch niet zo op mensen!

Hij bedoelt dit natuurlijk niet serieus, dit is duidelijk onderdeel van z'n nieuwe performance art kunstproject.

GreenHornet

Avatar

Spielberg is niet meer zijn nieuwste project gaat floppen

nieuwslaatste nieuws

meest populair