Sony Pictures maakt live-action 'Mulan'-film

Sony Pictures maakt live-action 'Mulan'-film

Disney maakte in 1998 een animatiefilm over het bekende Chinese verhaal.

In een onlangs verschenen reportage over voormalig Sony Pictures-eindbaas Doug Belgrad werd onthuld dat hij minimaal zes films zal helpen te financieren voor de kwakkelende filmstudio. Naast de eerder aangekondigde Bad Boys for Life zal Belgrad namelijk ook zijn portemonnee opentrekken voor de reboot van Charlie's Angels en een live-action/CG Peter Rabbit-film.

Het meest opvallende project waarbij Belgrad betrokken is komt in de vorm van een live-action Mulan-film. Dit betreft geen live-action versie van de gelijknamige animatiefilm van Disney uit 1998, waar het gemiddelde westerse publiek de naam van zal herkennen. Het is de bedoeling om een volwassen film te maken van het verhaal, die hoogstwaarschijnlijk samen met een Chinese productiemaatschappij gemaakt zal worden. Daarnaast zal er voornamelijk gefilmd worden in China en zal de cast vooral bestaan uit Chinees acteertalent.

Mulan gaat over een jonge vrouw die de plaats van haar vader in het Chinese leger innam. Ze zou een van China's meest doeltreffende strijders blijken.



NieuwsFilm

meest populair