TIFF 2016: 'Manchester by the Sea' vervolgt opmars naar Oscars

TIFF 2016: 'Manchester by the Sea' vervolgt opmars naar Oscars

Casey Affleck en Michelle Williams krijgen enkel lof voor hun acteerprestaties.

Manchester by the Sea van Kenneth Lonergan was een van de grote verrassingen van het Sundance festival en vervolgt nu de opmars naar de Oscars. Ook in Toronto is de film lovend ontvangen.

De film gaat over een loodgieter genaamd Lee uit Boston, die terugkeert terug naar zijn geboorteplaats Manchester na het overlijden van zijn broer. Hij krijgt de voogdij over zijn 16-jarige neefje, maar dat gaat niet over rozen. Lee heeft namelijk in Manchester dingen meegemaakt waar hij liever niet aan denkt. Weer terug zijn in deze plaats brengt het verleden weer boven.

Casey Affleck en Michelle Williams in het bijzonder mogen waarschijnlijk rekenen op een nominatie voor beste hoofdrol. Maar ook Lucas Hedges zou tot de kanshebbers behoren. Hij speelt het 16-jarige neefje van Afflecks personage, een rol waarmee hij zich op de kaart weet te zetten als acteur na kleinere rollen in andere films.

Mocht het zo zijn, dat de film het momentum weet vast te houden tot nominatie tijd zou het de eerste keer voor Amazon (die na Sundance meteen de de rechten kocht van de film) zijn dat ze een Oscar- film hebben. Dat zou een belangrijke stap kunnen vormen voor de toekomst van streaming kanalen en hun plek binnen Hollywood en ten opzichte van de studio's.

NieuwsFilm

meest populair