Algemeen

Animatiefilm 'Indiana Jones' in de maak?

Wat zou Walt Disney hiervan vinden.

door Bram de Groot om 20:30 in Algemeen
Binnenkort verschijnt er een video / trailer van hoe een animatiefilm rond het geliefde personage Indiana Jones zou kunnen zijn. Het is geen project van Walt Disney, maar van ene Patrick Schoenmaker die er maar liefst vijf jaar aan heeft gewerkt.

Na de verschijning van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) kreeg Schoenmaker de opdracht van Lucasfilm en ACME Archives om een stripversie van Indiana Jones op te leveren. Ondanks dat Lucasfilm geen behoefte had aan een animatiefilm, heeft Schoenmaker de korte introductievideo wel gamaakt. Puur als fan. Hieronder een tekening die Schoenmaker in 2011 voorschotelde aan ACME Archives:


De vraag is nu of Walt Disney brood ziet in een geanimeerde versie van Indiana Jones, voorafgaand aan de voor 2019 geplande vijfde Indiana Jones-film. Een animatieserie rond het personage zou niet misstaan op bijvoorbeeld Disney XD. Op deze zender wordt onder meer Star Wars Rebels uitgezonden.

Als eerste dus de fan-video, welke op 29 september online (op fromstevenspielberg) zal verschijnen. Hieronder een teaser-afbeelding voor de release, gevolgd door een reeks afbeeldingen en een poster die Schoenmaker door de jaren heen heeft vrijgegeven:

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Leuk getekend, wat uiteraard voor animatie zeer wenselijk is. Trouwens deze ene Patrick Schoenmaker blijkt een Devian Art profiel te hebben.

Bilbo

Avatar

Uitstekend vertaald naar animatie. Ben dol op animatie, dus stiekem hoop ik dat dit Disney een beetje aanzet om daarmee de franchise door te zetten in plaats van een jongere acteur of een uit elkaar vallende Ford.

worship Mothra

Avatar

"Uit elkaar vallende Ford", haha, jammer, maar helaas waar.

Spider-fan

Avatar

Het idee van een Indiana Jones animatiefilm is best leuk, maar niet in deze tekenstijl. Ik vind dit enorm karikaturaal/kinderlijk. Ik vind het zonde dat (Amerikaanse) tekenfilms erg achterblijven bij animatie zoals in bijvoorbeeld games. Men lijkt toch te denken dat omdat het tekenfilm is het heel kinderlijk moet zijn.

Silpe

Avatar

ik moet zeggen het ziet er tof uit de concept.
deze beelden doet mij denken aan een Disney film Atlantis: The Lost Empire (2001).

deze tv serie moet uiteraard geweldig zijn.

NieuwsFilm

meest populair