TIFF 2016: Nicole Kidman praat over adoptie tijdens persconferentie 'Lion'

TIFF 2016: Nicole Kidman praat over adoptie tijdens persconferentie 'Lion'

Film heeft ook Dev Patel en Rooney Mara in de hoofdrollen.

Een van de vroege verrassingen van TIFF is de film Lion met Nicole Kidman en Dev Patel in de hoofdrollen. Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van een Indiase jongen die wordt geadopteerd door een Australisch koppel. Als hij volwassen wordt, wil hij erachter komen wat zijn afkomst is en gaat hij op zoek naar zijn biologische moeder.

De vraag voorafgaand aan de persconferentie in Toronto was of Kidman het er zou hebben over haar eigen geadopteerde kinderen. Hier heeft zij het eigenlijk nooit over aangezien ze deze na de scheiding van Tom Cruise niet of nauwelijks gezien zou hebben. Maar de eerste vraag of het voor haar een persoonlijk project was door het onderwerp antwoordde ze bevestigend en open.

"Voor mij is dit een film over de kracht van moeders, hoe moederschap ook ontstaat, of dat nu biologisch is of door adoptie." Een vraag of zij met haar eigen geadopteerde kinderen een gesprek had gehad over waar ze zijn geboren, zoals in de film gebeurt, wilde ze niet antwoorden.

Volgens de eerste recensies is Lion een krachtige film met mooi acteerwerk. In tegenstelling tot veel andere films die op de festivals in première gaan heeft deze wel een releasedatum in ons land. De film is namelijk vanaf 12 januari bij ons in de bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair