'Fantastic Beasts and Where to Find Them' was bijna faux-documentaire

'Fantastic Beasts and Where to Find Them' was bijna faux-documentaire

Hoe kwam de film tot stand?

Toen Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 pas net in de bioscoop draaide, begonnen de studiobazen van Warner Bros. al te praten over een mogelijk nieuw verhaal. Niet gek ook, gezien het feit dat de achtste film in de franchise 1,3 miljard dollar opbracht aan de wereldwijde box office. Binnenkort komt die nieuwe film uit in de vorm van Fantastic Beasts and Where to Find Them. En wat blijkt? Het was bijna een faux-documentaire geworden.

Producent David Heyman vertelde over het oorspronkelijke idee voor de film. Die is gebaseerd op een van de dunne boekjes die schrijfster J.K. Rowling maakte voor het goede doel. Daarin worden allerhande magische dieren omschreven, en het eerste idee was dus om de film dan een documentaire te maken.

"Toen we de films af hadden, was er een groot enthousiasme over het aannemen van nieuwe uitdagingen, maar ook diepe melancholie... Lionel Wigram (producent) dacht na over wat we konden doen en hij kwam met het idee om er misschien een documentaire van te maken, die dan over Newt zou gaan. Uiteindelijk kreeg Jo het te horen en het idee was dat we het niet zouden maken zonder haar toestemming," begon Heyman.

"Zij zei toen ze het hoorde, 'Geinig, ik heb al over iets na zitten denken' en toen bleek ze al een heel idee uitgewerkt te hebben. Ik bedoel, het is dan wel veranderd de afgelopen anderhalf tot twee jaar, maar ze weet hoe de boel met elkaar verbonden is. Ze kent de geschiedenis van magie voordat we Newt Scamander ontmoeten. Ze kent de geschiedenis van de school waar Queenie en Tina misschien heen zijn gegaan. Ze weet wie Newts familie is en die van Queenie en Tina. Ze heeft alles al helemaal uitgewerkt."

De film gaat op 16 november in première.



NieuwsFilm

meest populair