Algemeen

Jason Clarke gaat samen met Helen Mirren in 'Winchester' griezelen

Zijn er echt spoken in het Winchester Mystery House?

door Rik Timmer om 18:53 in Algemeen
Predestination-regisseurs/broers Michael en Peter Spierig wisten een maandje terug Dame Helen Mirren te strikken voor hun bovennatuurlijke thriller Winchester. Nu hebben ze Jason Clarke aangenomen om samen met de actrice in het Winchester Mystery House de confrontatie met spoken aan te gaan.

Mirren kruipt in de huid van Sarah Winchester, de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Zij woonden aan het eind van de 19e eeuw, en het begin van de 20ste, in het Winchester Mystery House dat te vinden is in Californië. De villa is geen kleine, er zijn zo'n 160 kamers. Sarah hield zich niet stil met het uitbreiden van het huis. Van 1884 t/m 1922 (toen ze kwam te overlijden) werden er bouwsels toegevoegd. Sarah deed dit omdat ze geloofde dat er boze spoken in het huis waren en zij konden enkel in vrede zijn zolang er gebouwd werd. Volgens haar waren de geesten van mensen die omgekomen waren aan de hand van de Winchester-geweren.

Jason Clarke treedt op als de sceptische psychiater Eric Price. Hij kreeg de taak om naar de villa te gaan en uit te zoeken hoe Sarah's geestelijk welzijn ervoor stond. In deze thriller ontdekt hij mogelijk dat haar waanideeën misschien helemaal niet zo vreemd zijn...

Tom Vaughan schreef samen met de gebroeders Spierig het scenario. Begin volgend jaar, in maart, gaan ze in het Winchester Mystery House de camera's aanzetten. Ook wordt er gefilmd in Australië. Blacklab Entertainment en Imagination Design Works zijn aanwezig als producenten. Voordat ze Winchester maken zullen de broers deze herfst beginnen met de regie van Saw: Legacy, het achtste deel in de horrorfranchise.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Deweb

Avatar

Dat kan wel eens een hele interessante film worden. Hoewel Mirren ook nog wel eens in is voor een geintje, zoals RED of een bijrol in Fast and the Furious.

Indie Jones

Avatar

Ik ben in die villa geweest, en was een vrij bizarre ervaring. Ook al vond ik het niet zo creepy.

NieuwsFilm

meest populair