Bruce Lee leeft weer in 'Birth of the Dragon' trailer

Bruce Lee leeft weer in 'Birth of the Dragon' trailer

Een biopic over zijn tijd in Amerika voordat Lee beroemd werd, inclusief een legendarisch gevecht.

Birth of the Dragon is een nieuwe Amerikaanse biopic over Bruce Lee, en daar is nu de eerste trailer van verschenen. De film is gebaseerd op de tijd in Lee's leven die hij in Amerika doorbracht in de jaren zestig, toen hij daar in San Francisco les in kung-fu gaf en tevergeefs probeerde door te breken in Hollywood, omdat men daar films met Aziaten in de hoofdrollen niet kon of niet wilde verkopen.

Nog steeds lijkt men daar moeite mee te hebben in Hollywood, zo blijkt uit de trailer - want de film wordt schijnbaar in ieder geval deels verteld vanuit het perspectief van een blanke, blonde Amerikaanse leerling van Lee. Hij krijgt les van Lee, maar ook van de oudere Wong Jack Man, een monnik van de beroemde Shaolintempel. Het zou de bron zijn voor een conflict tussen de twee, dat volgens nog altijd betwiste overlevering in een privé-gevecht resulteerde, wat het hoogtepunt van de film lijkt te gaan worden. Hoewel Lee daarvoor natuurlijk ook in restaurants en op de straat groepjes mannen bevecht, geïnspireerd door hoe hij dat in zijn films deed.

George Nolfi (The Adjustment Bureau) regisseert Birth of the Dragon. Bij de online lancering van de trailer publiceerde Deadline een uitgebreid interview met Nolfi over het maken van de film, dat je hier kunt lezen.



NieuwsFilm

meest populair