The Adjustment Bureau (2011)

Your Future Has Been Adjusted

Debuterend regisseur George Nolfi legt zijn boodschap er dik bovenop, maar levert wel een vermakelijke en inventieve sf-film

6,7 details

  • 106 Min
  • Romantiek
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

In The Adjustment Bureau speelt Matt Damon de rol van David Norris, een charismatische praatjesmaker en politicus. Hij lijkt de geschikte man om ooit een grootse, politieke carrière uit te bouwen. Op een dag ontmoet hij de mysterieuze en beeldschone balletdanseres Elise Sellas (Emily Blunt), maar door enkele bizarre omstandigheden geraakt hun relatie nooit van de grond. Hij vermoedt dat er iets of iemand probeert om hen uit elkaar te houden.

Regie
George Nolfi
Cast
Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, Jon Stewart, Michael Kelly, Florence Kastriner, Phyllis McBryde, Chuck Scarborough, RJ Konner, Natalie Carter, Capt. Gregory P. Hitchen, Kar, Gregory Lay, Susan D. Michaels, Darrell Lenormand, Michael Bloomberg, Lisa Thoreson.
Budget
$ 50.200.000
Opbrengst
$ 127.869.379
Release
04.03.2011
Release NL
24.03.2011
Release DVD
12.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: George Nolfi | Cast: Matt Damon (David Norris), Emily Blunt (Elise Sellas), Anthony Mackie (Harry Mitchell), Terence Stamp (Thompson), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2011

Zelfs de mate waarin zijn schoenen sporen van slijtage moeten vertonen is onderzocht, legt David Norris uit in de speech na een nipte nederlaag in de strijd om het senatorschap. Tijdenlang heeft hij zich als iemand anders moeten voordoen. Het campagneteam achter zijn succes heeft bepaald wie hij is. Inmiddels is Norris het zat om gecontroleerd te worden, maar zo makkelijk blijkt hij er niet vanaf te kunnen komen. Zijn eigen team is niet eens het grootste probleem, het is de groep mannen die daar in het geheim boven staat.

David komt door stom toeval achter het bestaan van dit ‘Aanpassingsbureau’, dat er al eeuwen voor zorgt dat de mensheid in goede banen wordt geleid. Met kleine veranderingen, alsof de chaostheorie wordt gehanteerd, kunnen ze de loop van de geschiedenis controleren. Maar om onbekende redenen lijken ze David niet in toom te kunnen houden. Hij wordt verliefd op Elise en doet er alles aan om haar niet meer uit het oog te verliezen, wat het Bureau ook probeert om dat tegen te gaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Adjustment Bureau Nieuwsberichten

Laatste reacties

Richie82

"...Echt super goed film! Beetje apart en nadekend film... :)..."

Omega

"...Een beetje vreemd doch zeker geen "B" film. Absoluut de moeite waard voor een breed publiek...."

ghossler

"...Ik heb fringe paar x gekeken, maar vond het nix en weet zelf niet echt iets over die ' observers' ma......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Adjustment Bureau

acties