Algemeen

'Death Note' wordt erg bloederig

Want niemand minder dan Jason Eisener is de regisseur van de actie.

door Jim Pedd om 16:22 in Algemeen
Na jaren ontwikkeling, is regisseur Adam Wingard eindelijk bezig met de productie van Death Note. Voordat het project naar Netflix verhuisde, kondigde men al aan dat de film een R-Rating zou gaan krijgen. Wingard vertelde nu tijdens een interview met Collider hoeveel geweld er in de film zal zitten. Het sleutelwoord? Bloederig.

"We kunnen doen waar we zin in hebben. Dat is ook het coole, want het is de verfilming van een anime. Dus technisch gezien breng je een cartoon tot leven. Voor mij draait het er bij anime om, dat het zo op volwassenen gericht is. Ik kan me herinneren dat ik naar de Suncoast ging toen ik jong was en daar kon je Akira zien, maar met een sticker op de poster die aangaf dat 'ie niet voor kinderen was. Dus, met mijn eerste live-action anime, vond ik het belangrijk volwassen thema's te bekijken. Dus, het heeft naakt, het heeft vloeken en een heleboel geweld. Jason Eisener, die Hobo with a Shotgun maakte, ik heb hem ingehuurd als regisseur voor de second unit. Het is alsof je drie korte films van Jason Eisener in elkaar krijgt, want ze zijn echt heel bloederig. Ik mocht hem soms helemaal zijn gang laten gaan, en dan deed hij behoorlijk gekke dingen."

Death Note draait om een jongen, Light Turner, die op een magisch notitieboekje stuit. Als hij de naam van een persoon erin schrijft, komt die om het leven. Light besluit het boek te gebruiken voor het goede en de wereld te ontdoen van criminelen. De rol van Turner wordt gespeeld door Nat Wolff. In de loop van 2017 is de film te zien.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Petyr Baelish

Avatar

Ik ben erg benieuwd naar deze film. Dit zou weleens de grote doorbraak kunnen zijn van anime verfilmingen in Hollywood. Of dat in veel goeds resulteert valt nog te bezien, maar benieuwd ben ik wel. Ook de cast is zeer goed.

ridjieddo

Avatar

Death Note heeft naakt? Kan me niet herinneren dat ik bewbz oid heb gezien. Vertaling is trouwens weer lekker om van te huilen. En Petyr je moet niet zo overdrijven met je grote doorbraak.

Petyr Baelish

Avatar

Als de film daadwerkelijk goed wordt, dan is de kans groot dat er meer verfilmingen volgen. Zou ik niet vreemd vinden hoor.

dakai-world

Avatar

Death Note bloederig? Merendeel van de Death Note-doden, stierven aan een hartaanval. Als het maar niet controversieel maken, om het controversieel te maken. Inhoud is het belangrijkste, desondanks hier kijk ik toch wel het meest naar uit!

WizardOfOss

Avatar

Tsja, Death Note draaide niet om bloederig geweld, maar om het kat-en-muis-spel tussen een antiheld met goede bedoelingen die al snel verwateren en de superspeurder die hem al snel doorheeft maar niks kan bewijzen. Maar dit is wellicht allemaal toch een tikje te subtiel voor een Hollywood-verfilming...

Mav Damian

Avatar

Mijn gevoel zegt dat de redenen dat ze dat doen is omdat ze denken dat Rated-R films gewoon nu populair zijn.

DjZiggy

Avatar

Ik hoop dat het gaat lukken. De meeste anime verfilming mislukken of worden zo verbouwt dat er niets meer van overblijft dan een hint van.


Kijk maar naar Pacific rim.

NieuwsFilm

meest populair