'Death Note' wordt erg bloederig

'Death Note' wordt erg bloederig

Want niemand minder dan Jason Eisener is de regisseur van de actie.

Na jaren ontwikkeling, is regisseur Adam Wingard eindelijk bezig met de productie van Death Note. Voordat het project naar Netflix verhuisde, kondigde men al aan dat de film een R-Rating zou gaan krijgen. Wingard vertelde nu tijdens een interview met Collider hoeveel geweld er in de film zal zitten. Het sleutelwoord? Bloederig.

"We kunnen doen waar we zin in hebben. Dat is ook het coole, want het is de verfilming van een anime. Dus technisch gezien breng je een cartoon tot leven. Voor mij draait het er bij anime om, dat het zo op volwassenen gericht is. Ik kan me herinneren dat ik naar de Suncoast ging toen ik jong was en daar kon je Akira zien, maar met een sticker op de poster die aangaf dat 'ie niet voor kinderen was. Dus, met mijn eerste live-action anime, vond ik het belangrijk volwassen thema's te bekijken. Dus, het heeft naakt, het heeft vloeken en een heleboel geweld. Jason Eisener, die Hobo with a Shotgun maakte, ik heb hem ingehuurd als regisseur voor de second unit. Het is alsof je drie korte films van Jason Eisener in elkaar krijgt, want ze zijn echt heel bloederig. Ik mocht hem soms helemaal zijn gang laten gaan, en dan deed hij behoorlijk gekke dingen."

Death Note draait om een jongen, Light Turner, die op een magisch notitieboekje stuit. Als hij de naam van een persoon erin schrijft, komt die om het leven. Light besluit het boek te gebruiken voor het goede en de wereld te ontdoen van criminelen. De rol van Turner wordt gespeeld door Nat Wolff. In de loop van 2017 is de film te zien.



NieuwsFilm

meest populair