Algemeen

Gerucht: 'Mad Max: Fury Road' prequel in de maak

Charlize Theron zou eind dit jaar nog naar Australië moeten vliegen voor de opnames.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:16 in Algemeen
De toekomst van de Mad Max-franchise lijkt nog altijd een beetje onzeker te zijn. Ondanks dat critici lyrisch waren over Fury Road, deed de film een stuk minder goeds aan de internationale box office. De film verdiend 378 miljoen dollar wereldwijd - en de hoop van filmstudio Warner Bros. is dat de verkopen van Dvd's en Blu-rays veel goedmaken. Een nieuw gerucht zegt dat daar al aan voldaan is en dat er nu aan een vervolg gewerkt wordt.

De Australische Herald Sun schrijft dat de pre-productie van een prequel op Fury Road al begonnen is in Australië en dat er mogelijk eind dit jaar nog begonnen wordt met de opnames. Actrice Charlize Theron zou hiervoor terugkeren en de film zou enkel om haar gaan draaien en meer vertellen over haar verleden. De pre-productie zou begonnen zijn in de Broken Hill Studios, waar Fury Road eigenlijk opgenomen zou worden (wat niet kon, omdat onverwachte regenval voor plantengroei zorgde, terwijl het daar normaal kurkdroog is).

Het is echter maar de vraag in hoeverre het verhaal van de Herald Sun klopt. Niet alleen vertelde regisseur George Miller dat hij eerst een kleinschalige film wil maken, voordat hij aan de slag gaat met een nieuwe Mad Max, ook wees hij erop dat Furiosa wellicht helemaal niet terugkeert. De vraag die dat feit oproept, is waarom Miller eerst zegt dat het personage wellicht niet meer te zien zal zijn, en er dan wel weer een film over wil maken.

De kans lijkt groter dat een eventuele volgende film in de franchise gewoon draait om Max (Tom Hardy), die een nieuwe zingeving in het leven gevonden heeft aan het einde van Fury Road. Voorlopig lijkt het er ook op dat we nog moeten wachten op officieel nieuws.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

De prequel zou ergens in de Mad Max 2: The Road Warrior tijdlijn moeten zitten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair