Fraude Film Festival vestigt aandacht op duistere praktijken

Fraude Film Festival vestigt aandacht op duistere praktijken

Twee dagen lang worden films vertoond over fraude, corruptie en de bestrijding ervan.

Fraude wordt op allerlei niveaus gepleegd, door overheden tot aan topsporters. Om het maatschappelijk bewustzijn rondom fraude te vergroten organiseert de Stichting Fraude Film Festival dit jaar voor de derde keer het Fraude Film Festival. Op 13 en 14 oktober worden twee dagen lang in EYE films en documentaires getoond over fraude, corruptie en de bestrijding ervan.

Aan de hand van negen actuele thema's wordt het onderwerp onder de loep genomen. Die thema´s zijn: Terrorismefinanciering, Identiteitsfraude, Lawful but Awful, Verzekeringsfraude, Fraude in de filmindustrie, Out of court solutions, Eerlijk eten, Klokkenluiders en Matchfixing.

Op het programma staan onder meer The Price We Pay waarin regisseur Harold Crooks onthult hoe grote multinationals zoals Google en Amazon niet alleen in het verleden, maar ook vandaag de dag belasting ontwijken en biljoenen aan winst wegsluizen naar 'offshore' belastingparadijzen. In It's a Bet - Sports and Gambling wordt je als kijker meegenomen in de geheime wereld van sport, online wedden en gokken. En TeliaSonera and the Dictator's Daughter toont hoe één van 's werelds meest extreme dictaturen kon toetreden tot de Europees-Aziatische telecommarkt door middel van het leggen van contacten via lege vennootschappen.

Iedere film of documentaire wordt afgesloten met een gesprek waarbij het publiek vragen kan stellen aan fraude-experts, makers van documentaires, beleidsbepalers en (voormalige) topsporters.



NieuwsFilm

meest populair