Thomas Gibson over zijn 'Criminal Minds'-ontslag

Thomas Gibson over zijn 'Criminal Minds'-ontslag

Hoe verliep het incident dat ernaartoe leidde en hoe voelt de acteur zich nu?

Elf jaar lang was Thomas Gibson in de procedurele misdaadserie Criminal Minds te zien als BAU-agent Aaron Hotchner. Begin august kwam zijn avontuur bij de show van CBS ten einde wegens ruzie met één van de schrijvers, Virgil Williams. De 54-jarige acteur - die destijds als regisseur aan een aflevering werkte - zou zich bedreigd hebben gevoeld toen Williams op hem afkwam. Hij stak zijn been uit, raakte de man en werd daarvoor geschorst voor een periode van twee weken. De dag daarna liet de studio weten zijn contract te hebben beëindigd en dat hij niet meer welkom was.

Gibson heeft in een uitgebreid interview met People zijn kant van het verhaal laten horen, welke als volgt luidt. "Het voelt alsof het jaren heeft gekost om een goede reputatie op te bouwen en het maar één minuut kostte om het te vernietigen. 's Avonds laat schoten we een scène en ik ging naar Virgil en vertelde hem dat er een zin in het script stond die een eerdere zin tegensprak. Hij zei: 'Sorry, maar het is noodzakelijk. Ik wil dat hij er absoluut in blijft.'"

Gefrustreerd deed hij zijn ei kwijt bij zijn andere collega's op de set. Gibson vertelde hen hoe zijn gesprek met Williams verliep toen de beste man als geroepen verscheen. "Hij kwam binnen en kwam op me af. Terwijl hij langs en tegen me aanliep, schoot mijn voet omhoog en tikte hem op het been. Als ik dat niet gedaan had, dan zou hij tegen me aan zijn geknald. We wisselden woorden, waarvoor ik de volgende dag mijn verontschuldiging aanbood, en dat was het. Het was voorbij. We filmden de scène, ik ging naar huis... en ik mocht nooit meer terugkeren."

De acteur heeft sinds seizoen 8 zes keer als regisseur mogen optreden voor Criminal Minds. Ook voor sitcom Dharma & Greg deed hij dat. Helaas liep dat eveneens niet goed af. Hij kreeg ruzie met een regieassistent en moest later een cursus woedebeheersing volgen. Hetzelfde geldt gek genoeg voor Williams. Toen hij voor ER werkzaam was, en te horen kreeg dat hij vervangen zou worden door een 22-jarige dame, draaide hij door. Williams werd echter nooit fysiek, maar kreeg de jongedame wel aan het huilen. Ook hij moest een gelijksoortige cursus als Gibson volgen.

Het personage Aaron Hotchner is te zien in de eerste twee afleveringen van seizoen 12. In aflevering drie zal zijn vertrek uitgelegd worden. De acteur vervolgt tegenover People: "Het voelt alsof ze me helemaal uit de serie willen wissen. Dat doet pijn. Maar ik gebruik deze vrije tijd om met mijn kinderen door te brengen en ik kijk uit naar wat volgt. Misschien ga ik aan een komedie of een toneelstuk werken. Regisseren of produceren. Mijn trots en reputatie zijn beschadigd, maar uiteindelijk weet ik dat men mijn goede werk zal herinneren. Ik moet gewoon meer kansen krijgen om goed werk ter verrichten en een goede man te zijn."



NieuwsFilm

meest populair