John Carpenter over Rob Zombie en zijn 'Halloween'

John Carpenter over Rob Zombie en zijn 'Halloween'

Wat was er mis mee en waarom noemt hij Zombie een stuk stront?

Het duurde eventjes - negen jaar om precies te zijn - maar Halloween-regisseur John Carpenter heeft eindelijk zijn mening over de remake uitgesproken, welke in 2007 verscheen en twee jaar later een vervolg voortbracht. Beide titels zijn verwezenlijkt door metalhead Rob Zombie. Als we Carpenter (68 jaar) geloven, is dat slecht gegaan.

Tegenover de studenten van de New York Film Academy hield Carpenter zich niet in, zowel niet over de film als over de 51-jarige regisseur. "Hij heeft over me gelogen. Hij zei dat ik erg kil tegen hem deed toen hij vertelde dat hij aan een remake werkte. Niets is echter minder waar. Ik zei: 'Maak er je eigen film van, man. Jij hebt de touwtjes nu in handen. Maak je om mij geen zorgen.' Ik was ongelofelijk ondersteunend. Waarom dat stuk stront loog, weet ik niet. Hij had er geen reden voor. Waarom deed hij dat?"

Carpenter gaat verder: "Dat weergeeft hoe ik mij over de film voel. Ik vond dat hij het mystieke van het verhaal achterwegen liet doordat hij te veel over Michael Myers onthulde. Dat interesseert me allemaal niet. Het is de bedoeling dat Michael als een natuurkracht handelt. Bijna bovennatuurlijk. En Michael was te lang. Het was niet normaal."

De horror uit 2007 was een redelijk succes en bracht met een budget van 15 miljoen dollar meer dan het vijfvoudige op. Over de film zelf sprak men niet lovend, alhoewel de gangbare filmkijker er nog enig vermaak in zag. Volgens de critici voegde deze nieuwe blik op seriemoordenaar Michael Myers niets nieuws toe. Halloween II kon diens budget enkel verdubbelen. Momenteel zijn er plannen in de pijplijn om de franchise nieuw leven te schenken. Het is de bedoeling dat het nieuwe hoofdstuk op zichzelf staat.



NieuwsFilm

meest populair