'Godfather of Gore' Herschell Gordon Lewis overleden

'Godfather of Gore' Herschell Gordon Lewis overleden

Was met zijn film 'Blood Feast' de pionier van het zogenaamde splatter genre.

De filmmaker Herschell Gordon Lewis is op 87- jarige leeftijd overleden. De regisseur kreeg de bijnaam de Godfather of Gore omdat hij een ware pionier was binnen subgenres zoals het splatter genre.

Lewis verliet een carrière binnen de reclamewereld in de jaren zestig om erotische films te maken. In 1963 bracht hij Blood Feast uit. Deze film gaat over een cateraar van Egyptische afkomst die verscheidene vrouwen in Miami vermoordt, zodat hij hun lichaamsdelen kan gebruiken om de Egyptische godin Ishtar te wekken.

Dit uitgangspunt werd gebruikt om vooral veel geweld en bloed te laten zien. Hoewel de critici gruwelden, leverde de film een hoop geld op. Voor Lewis was dit het begin van een carrière met de ene na de andere exploitatie film, een genre B- films die een lugubere content hebben en puur worden gemaakt om geld op te brengen.

Lewis maakte na het succes van Blood Feast onder meer Two Thousand Maniacs! en Color Me Blood Red. Zijn films werden vaak afgekraakt op dingen als cameravoering maar bleven wel geld opleveren.

Lewis besloot echter in de jaren zeventig op te houden omdat het splatter genre volgens hem was uitgemolken. Hij keerde terug naar de reclamewereld en maakte enkel in 2002 nog de film Blood Feast 2: All U Can Eat.



NieuwsFilm

meest populair