Meer duidelijk over tijdslijn 'Tomb Raider' met Alicia Vikander

De in 2018 te verschijnen reboot volgt de game-reboot uit 2013.

Bram de Groot 28 september 2016 13:42 in Algemeen
Over zo'n 1,5 jaar krijgt de Tomb Raider-franchise een filmreboot. Deze gaat de nieuwe weg inslaan die de game-reboot uit 2013 ook kreeg. Cinema Blend sprak onlangs met Rich Briggs, een van de gezichten achter de game-reeks en die gaf wat meer duidelijkheid over de tijdslijn.

Volgens Briggs is de tijdslijn anders dan bij de eerdere Tomb Raider-films Lara Croft: Tomb Raider (2001) en Tomb Raider: The Cradle of Life (2003). Briggs: "Dit wordt een moderne survival-actie herkomst-tijdslijn in tegenstelling tot de klassieke [Lara Croft]."

Uit de casting bleek al dat we een andere type Croft krijgen: Angelina Jolie is ingeruild voor Alicia Vikander. De regie ligt in handen van Roar Uthaug (Bølgen).

Briggs over de nieuwe samenstelling: "Als je denkt aan regisseur Roar en actrice Alicia Vikander en de manier waarop ze deze benaderen dan kan het niet anders dan een ander type Tomb Raider-film worden. Eentje die zich afspeelt in de moderne tijdslijn."

Uiteraard komt dit helemaal overeen met de insteek van de nieuwe games. Daarin is de "klassieke" rondborstige en korte broekjes dragende Croft ingeruild voor een jonger en realistisch personage. Ondanks dat je anders zou kunnen vermoeden werd de nieuwe Lara Croft omarmd en mogen de nieuwe games als succesvol bestempeld worden. Op 18 maart 2018 moet de nieuwe Tomb Raider-film verschijnen.

NieuwsFilm