Tweede trailer 'Desierto': Mexicaanse migranten worden opgejaagd

Tweede trailer 'Desierto': Mexicaanse migranten worden opgejaagd

Jonás Cuarón laat Jeffrey Dean Morgan op ze los.

De door Alfonso Cuarón geproduceerde en door zijn zoon Jonás Cuarón geregisseerde thriller Desierto heeft een tweede trailer gekregen. De eerste keer dat een we een blik op de film konden werpen was vorig jaar in december. Helaas heeft het een poosje geduurd voordat liefhebbers de titel konden zien. Oorspronkelijk hoorde Desierto begin dit jaar uit te komen, nu wordt het medio oktober. Jeffrey Dean Morgan en Gael García Bernal treden in hoofdrollen op.

Eerstgenoemde belichaamt een schietgrage burgerwacht die geen Mexicaans 'gespuis' zijn land wil zien betreden. Daarom reist hij naar de grens, naar een stuk niemandsland dat tussen Amerika en Mexico ligt. In zijn vizier krijgt hij een groep migranten die inderdaad op weg zijn naar Amerika. Met een geweer in de hand en een loyale hond aan zijn zijde trekt de burgerwacht eropuit om Amerika veiliger te maken en de Mexicanen een kopje kleiner. Aan Moises, één van hen, de taak om iedereen levend en wel de grens over te krijgen. Er is echter nergens een plek waar ze zich kunnen verschuilen...



Productiebedrijven Esperanto Kino, Itaca Films en CG Cinéma zitten achter Desierto. Jonás Cuarón schreef samen met Mateo Garcia het scenario. Of de thriller de Nederlandse zalen bereikt, is nog maar de vraag. Voorlopig is er nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair