Negen (!) clips Dan Brown-film 'Inferno'

Negen (!) clips Dan Brown-film 'Inferno'

Tom Hanks en Felicity Jones moeten de mensheid redden.

UPDATE 30/09: De clips lijken offline gehaald te zijn, wellicht zijn ze te vroeg vrijgegeven. Zodra ze er weer zijn, plaatsen we ze natuurlijk!


Er zijn maar liefst negen clips vrijgegeven van de nieuwste film in de Robert Langdon-reeks, Inferno. De Dan Brown-film is wederom geregisseerd door Ron Howard en de hoofdrol van Langdon wordt net als in de andere films gespeeld door Tom Hanks. Ditmaal wordt Lagdon met geheugenverlies wakker in een Italiaans ziekenhuis, waar hij samen met dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) probeert zijn herinneringen terug te krijgen.

Al snel blijkt dat de twee door Europa op zoek moeten naar aanwijzingen die hen meer vertellen over de gevaarlijke plannen van Bertrand Zobrist (Ben Foster). Hij is, met hulp van Irfan Khans Provost van plan de mensheid grotendeels uit te roeien. Inferno draait vanaf 13 oktober in de bioscoop.

Humanity is the Disease
De eerste clip onthult meteen precies de plannen van Bertrand Zobrist. Hij heeft een "noodplan" achtergelaten, zodat "Inferno losgelaten wordt". In de clip horen we hem specifiek tegen iemand praten, wie het is wordt niet duidelijk, maar daar zijn meerdere kandidaten voor. Wie het niet is, is Omar Sy's Christoph Brüder, die in de clip achter Zobrist aan zit.


Bad Blood
De tweede clip onthuld de Provost. Hij is het hoofd van een geheime organisatie, een bedrijf dat Zobrist geholpen heeft bij het ontwikkelen van zijn plannen, zijn virus om de mensheid deels uit te roeien.


Hidden Clues
Een Robert Langdon-film zonder aanwijzingen die opgelost moeten worden is geen Robert Langdon-film. Dus zien we in deze clip Robert Langdon hardop nadenken over de cirkels van de hel zoals Dante die omschreef in zijn Inferno, die in de verkeerde volgorde staan op een schilderij.


Broken Memories
Langdon wordt in deze clip wakker in wat lijkt op het appartement van Sienna Brooks. Hij vertelt over zijn geheugenverlies en er zijn wat mooie beelden uit de middeleeuwen.


Infection
Clip nummer vijf laat zien hoe Langdon iets in zijn nek voelt. Hij vraagt aan Sienna of hij een injectie heeft gekregen in het ziekenhuis, maar als zij ontkennend antwoordt, komen er wat herinneringen terug. Langdon kreeg een injectie in een auto en is daarom zijn geheugen kwijt.


Last Stop
Langdon, Sienna en Brüder bevinden zich hier in een trein, waarbij Langdon op het toilet zit. "Ik denk dat hij is flauwgevallen", zegt Sienna maar er blijkt meer aan de hand...


Viral Agent
"Ik heb dit in mijn jasje gevonden", zegt Langdon. Het blijkt een speciale tube te zijn, waarin gevaarlijke virussen vervoerd kunnen worden. Willen ze hem openen?


Don't Fall
Natuurlijk doet men ook mooie locaties aan, waaronder de Hall of Five Hundred, een schitterende ruimte in het Palazzo Vecchio. Daar lopen Langdon en Sienna over de balken die het beschilderde plafond overeind houden.


Seek & Find
Onderweg in de auto proberen Sienna en Langdon een puzzel op te lossen, en dat brengt Langdon tot een belangrijk feit voor een man die enkele herinneringen mist: "Ik weet waarom ik in Florence ben".


NieuwsFilm

meest populair