Humor

Hoe duur is het om een AT-AT te bouwen?

Stop maar met sparen...

door Jim Pedd om 08:51 in Humor
Een van de meest iconische onderdelen van Star Wars: The Empire Strikes Back is wellicht de AT-AT, die aan het begin van de film gebruikt wordt door het Keizerrijk om de rebellenbasis op ijsplaneet Hoth te overvallen. Maar hoe duur zou het eigenlijk zijn om zo'n AT-AT te bouwen? De website Best Casino besloot het uit te rekenen.

Niet alleen de materiaalkosten en bouw van het apparaat (afgezien van de ontwikkeling van de vrij onhandige systemen waarmee het 'wandelt'), zijn hoog, ook de personeelskosten mogen er wel zijn. De site stelt dat het bouwen van een AT-AT ongeveer 226,5 miljoen dollar zal kosten.

Om de wandelende tank te bemannen, zijn er ook vrij veel mensen nodig: een piloot, een schutter, een commandant en tot wel veertig Stormtroopers. Gecombineerd zijn de personeelskosten jaarlijks zo'n 192.000 dollar denkt de site. Al kan je je natuurlijk afvragen of een Stormtrooper salaris krijgt...

Klik op de afbeelding voor een vergroting.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

AT-AT is een koopje vergeleken met de Death Star. Dat kan zelfs de VS niet eens betalen. XD

Bilbo

Avatar

Oh, laat dan maar, dan bouw ik wel gewoon een AT-ST, da's de budgetversie.

Frietgezicht

Avatar

Heb even al mijn geld zitten tellen en met de statiegeld van wat oude bierflesjes erbij kan ik straks weer een kratje bier halen.

Master Of Films

Avatar

Krijg nou memmen, er zit er statiegeld op bierflesjes. Ik had zelfs de AT-ST kunnen kopen van dat geld. :(

nieuwslaatste nieuws

meest populair