Video

Bekijk de korte Indiana Jones-animatiefilm!

Patrick Schoenmaker werkte vijf jaar aan het project.

door Jim Pedd om 10:59 in Video
» Lees hier ons interview met Patrick Schoenmaker.

Het duurt nog tot 2019 voordat we weer naar Harrison Ford kunnen kijken als Indiana Jones. Dat jaar brengen Steven Spielberg en Walt Disney Pictures ons een nieuw avontuur rond 's werelds beroemdste archeoloog. Voor die tijd kunnen we echter genieten van onderstaande korte film van animator Patrick Schoenmaker.

Vijf jaar had hij ervoor nodig om de film te maken, wat hij vooral in zijn eentje en soms met hulp van stagiaires gedaan heeft. De video is vooral een toonbeeld van wat er met animatie gedaan kan worden en erg knap gemaakt. In de korte film zien we een aantal toffe overgangen en korte momenten uit verschillende avonturen die Indy beleeft. Er wordt niet in gesproken en de video is dan ook vooral bedoeld als een showcase om te laten zien wat er mogelijk is.


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

De korte film is eerder een geslaagde intro van een nog onbestaande cartoon-show. Knap gemaakt, vooral de allerlaatste scene is goed gevonden. Ook de muziek zit snor, al duurt het iets te lang alvorens het op dreef komt. De mosterd werd op dat vlak (en andere) duidelijk bij Kuifje gehaald.

benjamin

Avatar

Mij deed het wat denken aan de intro van de Kuifjereeks, ben duidelijk niet de enige die in die richting aan het denken was.

Silpe

Avatar

ik vind deze films altijd top ik ben benieuwd hoe veel seizoenen er van komen namelijk .Engelstalig zal mooier verstaan te zijn als in het nederlands gesproken versie .

bornnaughty

Avatar

Ik hoor kuifje maar zelf moest ik meer denken aan de intro en de muziek van batman the animation. Het deed me in ieder geval helemaal niet denken aan Indiana Jones. Misschien goed als showcase maar daar ken ik te weinig van.

Deweb

Avatar

Als men aan Kuifje denkt, dan heeft Schoenmakers het wat mij betreft nog beter gedaan dan ik zelf al vond. Spielberg en Lucas zijn immers geïnspireerd door die stripheld voor hun filmheld Smiley face .

NieuwsFilm

meest populair