Liefde vs vriendschap in trailer 'Ae Dil Hai Mushkil'

De comeback van Karan Johar, met Ranbir Kapoor, Anushka Sharma en Aishwarya Rai.

Eerst was er al een teaser van Ae Dil Hai Mushkil oftewel O Heart, It's Difficult), waarin nog niet heel veel het verhaal duidelijk werd. Nu is er een trailer (zie hieronder, zet de ondertiteling aan voor Engels tenzij je Hindi goed genoeg is) waarin wel meer duidelijk wordt: Er bloeit iets moois op tussen goede vrienden Ayan (Ranbir Kapoor) en Alizeh (Anushka Sharma), totdat haar oude lover weer in haar leven komt. Kan hun vriendschap haar afwijzing overleven, en zijn relatie met de wat oudere Saba (Aishwarya Rai)?

Karan Johar maakte eerder de kaskrakers Kuch Kuch Hota Hai en Kabhi Khushi Kabhie Gham, respectievelijk ook bekend als KKHH en 3KG. Dat waren zulke hits dat iedereen in India de films bijna beter is gaan kennen via de afkortingen dan de lange titels. Tegelijk waren het ook films die van de absurditeiten aan elkaar hingen en/of ontzettend traditioneel en patriarchaal waren.

Wat dat betreft lijkt Ae Dil Hai Mushkil een stuk moderner en westerser: Niet zozeer vanwege dat de film in Londen, Parijs en Venetië is opgenomen, maar omdat liefde en vriendschap tussen mannen en vrouwen schijnbaar gepresenteerd worden zonder dat er sprake is van een huwelijk, en omdat ster Ranbir Kapoor een relatie krijgt met de bijna tien jaar oudere (maar niet minder mooie) Aishwarya Rai, iets wat zowel in Bollywood als in Hollywood nog zeer weinig voorkomt, terwijl mannen in de vijftig die met vrouwen in de twintig en dertig aanpappen in beide industrieën zo normaal zijn dat Maggie Gyllenhaal op haar 37ste werd afgewezen voor een rol omdat ze te oud zou zijn voor 55-jarige tegenspeler.

Ae Dil Hai Mushkil gaat op 28 oktober wereldwijd in première, ook in Nederland, en heeft daarmee in ons land zelfs de release van de actiefilm Shivaay verdrongen, waar je hier nog de spectaculaire trailer van kunt bekijken.



NieuwsFilm

meest populair